Lie hadde ordførervervet for Høyre i Fjell kommune. Ifølge kolleger hadde 63-åringen ingen helseproblemer, og dødsfallet kom fullstendig uventet.

— Vi hadde komitémøter i Fjell rådhus tirsdag kveld. Han var en aktiv deltaker og i god form. Da vi gikk hjem i syvtiden var det ingenting som tydet på at han var syk, sier rådmann Steinar Nesse i Fjell kommune.

Følte seg uvel Onsdag morgen ringte Lie til rådmannen og sa at han følte seg uvel, og ikke kom på jobb.

Han ble funnet død da familien kom hjem onsdag ettermiddag.

— Det er et fryktelig tap for Fjell kommune. Lars har vært med i politikken lenger enn noen andre av oss som sitter i kommunestyret i Fjell. Han vil bli dypt savnet, sier rådmannen.

Før han ble ordfører i 2007, var Lie varaordfører i flere år. Han har sittet i formannskapet i en årrekke, og hatt flere andre verv i kommunestyret.

— Han har vært særdeles aktiv i utbyggingen av hele samfunnet i Fjell kommune. Han var byggeleder for Foldnes kirke og flere skoler, og har alltid vært opptatt av å utvikle kommunen.

Kolleger i sorg Ordførerens bortgang kom som et sjokk på politikerkollegene i Hordaland. Monica Mæland, Erna Solberg og Albrigt Sangolt er blant partifellene som uttrykker sorg over dødsfallet.

— Dette er forferdelig trist og kom som et sjokk for alle i ordførerkollegiet i Hordaland. Lars var et midtpunkt blant ordførerne, og en omgjengelig og raus mann, sier Liv Kari Eskeland. Hun er leder i Hordaland Høyre og ordfører i Stord kommune.

Varaordfører Georg Indrevik (Frp) er nå fungerende ordfører i Fjell.

I Fjell kommune markeres dødsfallet med flagget på halv stang torsdag. Det blir lagt ut kondolanseprotokoll på rådhuset i Straume. Detaljene rundt bisettelsen skal også drøftes, men den kommer etter alt å dømme til å skje fra Foldnes kirke, som Lie selv var med på å bygge.

— Det vil bli et offentlig engasjement rundt dette, men vi kommer naturligvis til å legge størst vekt på familiens ønsker, sier Nesse.

Lie etterlater seg kone og to voksne barn, samt fire barnebarn.