• Jeg er vant til at folk slenger dritt, sier han.

Lars-Kristian Nerbø (29) skadet fingeren under en fjelltur i Arna i Bergen sist lørdag.

Det blåste så kraftig på toppen at han bestemte seg for å bygge en steinramme til grillen.

— Etter å ha plassert to steiner, skulle jeg sette den største på plass. Den glapp og dro med seg ringfingeren. Jeg fikk panikk og svimet rundt som en hodeløs høne oppe på fjellet, sier Nerbø til BT.

Blødde rett gjennom

Samboeren fant frem dopapir fra sekken, men det blødde rett gjennom.

IDYLLISK: Dette billdet ble tatt 2-3 minutter før det smalt, sier Lars-Kristian Nerbø.
PRIVAT

— Jeg tenkte: Shit! Hva gjør jeg nå? Jeg måtte jo få stoppet blødningen. Jeg ringte 113, og fikk beskjed om å holde hånden over hodet og komme meg til legevakten, sier han.Nerbø løp tilbake til parkeringsplassen ved foten av fjellet. Men han har verken bil eller førerkort, og søkte hjelp. Så traff han et par i 40-årene i fullt fjellutstyr på vei ned.

— Jeg spør om de har bil, viser den bandasjerte fingeren og spør om de kan kjøre meg til legevakten. Ja, vi har bil, svarer de på pent bergensk. Jeg smiler takknemlig og lettet. Så ser kvinnen rart på meg og bort på mannen og den pinlige stillheten kommer. Uten ett ord til, snur de og går til bilen og kjører. En reaksjon jeg er ganske vant til, sier han.

Cerebral parese

Lars-Kristian Nerbø er født med en mild grad av cerebral parese og har også en tannkjøttsyksdom som gjør at tennene går i oppløsning. Han er sikker på at det er årsaken til at han ble avvist.

De trodde jeg var en boms

Han blødde også fortsatt og klærne bar preg av det.

— De trodde jeg var en boms på grunn av kombinasjonen av rykninger og at jeg mangler et par tenner fremme. Jeg føler at det er mobbing og forhåndsdømming, sier han.

— Jeg opplever dette ofte. En gang ble jeg nektet å komme inn på konsert i Bergen, selv om jeg var klink edru, sier 29-åringen.

Han ringte rapperen og musikkmanageren Gunnar «Gest» Greve, som sørget for at han slapp inn. Nerbø er nemlig en fremgangsrik fotograf og grafisk designer som har jobbet med flere av landets mest kjente artister, som Tone Damli Aaberge, Vinni og Lars Vaular.

— En kveld nylig var jeg ute i Bergen med kamera. Da møtte jeg to fulle menn. De ropte «CP-faen». Man blir vant til det. Det var verre da jeg var yngre. Jeg er herdet, og det skal mye til før jeg blir irritert. Men når noen vil være drittsekk bare fordi de kan, så åpner jeg kjeften. Det er en hjertesak.

Så fikk han hjelp

Nerbø fortsatte til parkeringsplassen, der han møtte rogalendingen Dag Killi.

ENDELIG HJELP: Slik så fingeren ut på legevakten.
PRIVAT:

— I motsetning til de forrige to, tenkte han seg om i et halvt sekund, før han satte to familier på tur i bevegelse. Ungene samles og griller slukkes. Vel fremme på legevakten skulle han ikke ha noe, til tross for at han kjørte ens ærend ned fra fjellet for min skyld, sier Nerbø.- Gudene vet hvordan det hadde gått uten ham, legger han til.

Det viste at han hadde fått en brist i fingeren, og må gå med bandasjestøtte i en uke.

— Samboeren min, som er rogalending, spøker med at det måtte en rogalending til for å få hjelp. Denne mannen er langt mer bergenser enn de to som ikke ville kjøre, til sammen!

Killi bekrefter historien. Han blir overrasket over å høre at den skadete mannen ble avvist av andre.

— Det var pussig og en feil reaksjon. Jeg var ikke i tvil. Jeg så en kar som måtte på legevakten. Her var det bare å levere, sier han.

Den reddende engelen fikk en overraskende takk for hjelpen. Nerbø har tilbudt seg å ta bilder av begge familiene som var med på redningsoppdraget.

— Det var litt uvant, ja. Vi har ikke tatt bildene ennå. Vi får ta det etter hvert, sier Killi.

Tips om liknende saker? Send MMS/SMS, eller skriv e-post