— Anja var en strålende jente. Jeg har bare fine ord å si om henne. Hun var veldig blid og imøtekommende. Det var en fornøyelse å ha henne i klassen, forteller Gunvor Hauge Onarheim.

- Flink elev

Hun hadde Anja Weløy Aarseth som elev på Fana Gymnas. Onarheim var kontaktlæreren hennes i andre og tredje klasse, og hadde henne som elev i norskfaget.

Hun beskriver Anja som en flink elev i skolesammenheng, litt beskjeden og alltid positiv. Anja var elev i den siste klassen Onarheim underviste før hun pensjonerte seg i 2011.

- Ikke glemt henne

— Hun var en sympatisk jente. Jeg har ikke glemt henne, både fordi hun gikk i den siste klassen min, men også fordi hun var så hyggelig og imøtekommende. Det er slike elever vi ønsker å ha.

Onarheim opplevde at Anja var godt likt blant medelevene.

— Hun var sosial og blid og fungerte veldig godt i klassen. Jeg tror hun ble sett på som en god klassekamerat, sier hun.

- Går veldig inn på meg

Den pensjonerte læreren har fulgt nyhetene fra Ålesund tett de siste dagene.

— Det som har skjedd er helt forferdelig. Hun var en strålende jente, og så blir hun vekke før hun får startet livet sitt ordentlig. Jeg synes personlig det er forferdelige nyheter og jeg har mistet nattesøvnen av det. Dette var en ung og sporty jente som var på joggetur i et mye brukt område. Man skulle tro det var trygt. Denne saken går veldig inn på meg, forteller Onarheim.