Mannen i 30-årene hadde hatt en midlertidig stilling ved skolen i flere år, og hadde den 17 år gamle jenten som sin elev.

I vår ble ledelsen ved skolen gjort oppmerksom på at de to angivelig hadde innledet et kjærlighetsforhold.

— Jeg kan bekrefte at dette har skjedd. Forholdet ble innledet sent på våren i år, og vi fikk vite om det ikke lenge etter. Det var snakk om en ukes tid. Kort tid etter at vi fikk mistanke om hva som foregikk, kom han og fortalte om det selv, sier rektor ved skolen.

Skoleledelsen valgte, ifølge rektoren, umiddelbart å avslutte lærerens arbeidsforhold ved skolen.

— Dette er selvfølgelig helt uakseptabel opptreden av en lærer, og vi har handlet deretter. Han hadde en midlertidig kontrakt, og dette var helt på slutten av skoleåret. Han fikk ikke fornyet kontrakten. Dermed gikk dette av seg selv rent arbeidsrettslig, sier rektor.

- Kompliserte følelser

Læreren benekter overfor BT at han og eleven hadde et forhold.

— Jeg har ikke hatt noe forhold til noen elev. Jeg oppfattet mine følelser for en elev som kompliserte, sa selv fra til skolen, og valgte selv å gå fra jobben, skriver han i en tekstmelding.

BT har gjentatte ganger forsøkt å få snakke direkte med læreren for å få utdypet hans versjon av saken, uten å lykkes.

Rektoren ved skolen hadde kort tid etter at han ble varslet en samtale med læreren, hvor han formidlet skolens holdning til det som skal ha skjedd. Læreren ville imidlertid ikke gjøre det slutt med 17-åringen, ifølge skolelederen.

Ble bedt om å avslutte

— Jeg ba ham om å avslutte forholdet, men nådde ikke frem med det. I den sammenhengen er jeg maktesløs. Det vi kunne gjøre var å avslutte arbeidsforholdet. Det er viktig å presisere at dette var en helt usedvanlig hendelse, som vi mener vi har taklet på en profesjonell måte. Vi kontaktet raskt fylkesmannens utdanningsavdeling, og har fulgt alle anbefalinger derfra, sier skolelederen.

17-åringens foreldre ble også umiddelbart kalt inn til en foreldresamtale der de ble informert om saken.

Det ble også sendt ut brev til foreldrene til resten av elevene i klassen, der man informerte om at læreren ikke ville fortsette i jobben neste skoleår.

— I tillegg fikk elevene i klassen tilbud om å snakke med rådgiver. Flere av dem tok imot det tilbudet.

Ikke anmeldt

Jenten er fortsatt elev ved skolen.

— Vi gjør nå alt vi kan for å ivareta henne i den situasjonen som har oppstått, sier rektor.

Skolen har ikke anmeldt læreren til politiet.

— Det er straffbart å utnytte en stilling eller et tillitsforhold til å oppnå seksuell omgang. Var det et alternativ å anmelde saken for å la politiet vurdere om det har skjedd et slikt lovbrudd?

— På det tidspunktet vi agerte på dette, fikk vi veldig klare tilbakemeldinger fra flere hold om at det ikke forelå noen straffbar handling. Hvis vi hadde hatt indikasjoner på det, så ville vi anmeldt det, sier skolelederen.

Ledelsen ved bergensskolen har ikke informert andre skoler om det som har skjedd.

— Vi har gått tjenestevei, og varslet fylkesmannen.

Mannen jobber i dag som vikar ved en annen skole. Rektor ved denne skolen sier at de var informert om saken da mannen begynte hos dem.

— Ut over det ønsker jeg ikke å kommentere dette i det hele tatt, sier rektoren.