Sakens kjerne er en arbeidsplan som klasseforstanderen delte ut i januar til en tiendeklasse ved Åstveit skole i Åsane. Læreren hadde «spritet opp» arbeidsoversikten med vitser som omhandlet både rasisme og analsex, samt to bilder. På det ene bildet ser man en liten gutt sitte på potten og lese et mykpornoblad, mens på det andre er det klare referanser til oralsex.

Inspektøren på Åstveit skole grep inn umiddelbart da han ble gjort oppmerksom på hva ukeplanen inneholdt.

Kraftig advarsel

— Alle ukeplanene ble samlet inn igjen, og jeg ba personlig læreren om å lage en ny. Læreren la seg helt flat og beklaget det som hadde skjedd, forteller rektor Harald Haugsvær til BT.

Selv om skolen nå oppfatter seg som ferdig med saken, presiserer rektoren at slik spredning av grisevitser er uakseptabelt.

— Slikt som dette vil jeg ikke ha her på skolen. Jeg syns ikke det passer seg. Læreren har derfor fått en kraftig advarsel, sier rektor Haugsvær.

— Hva var årsaken til at læreren gjorde dette? Var det for å være morsom?

— Det er godt mulig. Til meg har han sagt at det var et arbeidsuhell, sier Haugsvær.

Foreldrene krever møte

Foreldrene til tiendeklassingene har bedt om et møte med læreren for å få en nærmere forklaring på episoden.

— Vil vi høre litt mer hva dette går i. Men umiddelbart vil jeg si at dette virker både umodent og dumt, sier klassekontakt Fredrik Verling til BT.

Også foreldrearbeidsutvalget (FAU) ved skolen reagerer på spredningen av grisevitsene.

— Innholdet på denne ukeplanen er svært betenkelig, og jeg er litt sjokkert over at en voksen person kan gjøre noe slikt. Jeg syns det er ille, sa FAU-leder Øyvind H. Solheim da BT først kontaktet ham om saken.

Han ønsket i etterkant ikke å uttale seg, fordi «saken nå er ordnet opp i.»

Ifølge Haugsvær vil saken ikke få noen konsekvenser for lærerens ansettelsesforhold ved skolen.