Fredag besøkte kommunalminister Jan Tore Sanner brannrammede i Lærdal. 70 personer ble husløse og 13 bolighus gikk med i brannen i januar og regjeringen lovet å hjelpe kommunen med oppbyggingen. Befolkningen hadde håpet at Sanner ville ha noe med seg til besøket, nå uttrykker de skuffelse.

— De kom hit rett etter brannen og lovte hjelp. De holder ikke det de lover og da kan de la være å stille på tv under katastrofen og skape forventninger. Det er en mangel på «etterpåtanke». Det er ord og ikke handling fra regjeringen, sier Per Steinar Kvamme til VG.

Lærdal kommune søkte opprinnelig om 28 millioner kroner fra staten for å få kommunen på fote igjen. Etter en kuttrunde hos fylkesmannen ble en søknad om 20 millioner kroner sendt til kommunaldepartementet som strakte seg til 9,1 millioner kroner.

— Det går direkte ut over kommunebudsjettet, sier ordfører Jan Geir Solheim(Sp) til VG.

Ifølge ordføreren lovte statsminister Erna Solberg at brannen ikke skulle gå ut over kommuneøkonomien. Både han og varaordfører Geir Berge Øverland(Ap) opplever at regjeringen ikke holder ord. Solheim påpeker at driften av kommunen er hardt rammet og at oppgavene står i kø de neste par årene.