— Billigbutikkene er ikke noe for dem som er mer en gjennomsnittlig glad i mat, sier Asbjørn Strand til Bergens Tidende etter at han har handlet indrefilet av hjort og ferske kantareller fra Røros hos Rivelsrud på Kjøttbasaren.

Han handler der omtrent annenhver uke før helgen.

— Det koster flesk, men smaker godt. Ellers handler jeg på Meny og Safari. Jeg er ikke så veldig prisbevisst. Jeg vil gå i en butikk der de har alt jeg trenger. Jeg liker å lage mat fra bunnen av, da holder det ikke med billigforretningene, sier han.

Han utelukker ikke at han tar en tur innom Lidl.

— Jeg får vel sjekke ut det billige ølet, sier han.

Butikksjef Ivar Arnt Rivelsrud har ikke planer om å gjøre endringer som følge av en eventuell ny priskrig mellom billigkjedene.

— Vi har bare en mulighet, og det er å holde kvaliteten oppe. Folk kommer ikke til oss for å kjøpe billigst mulig, men for å få kvalitet. De graver og spør, og vi kan svare på det meste, sier han.

INGEN LIDL-KUNDE: Asbjørn Strand tror ikke han kommer til å handle mye på Lidl. - Men jeg må sjekke ut det billige ølet, sier han. Her handler han hos Marianne Rivelsrud i Kjøttbasaren.<br/>Foto: BJØRN DJUPVIK