Se BTV-innslag

Brannvesenet har nå kontroll over brannen, men vil fortsette arbeidet med etterslokking utover dagen.

— Det er fremdeles veldig mye boss som ligger og ulmer. Brannvesen trenger mye mer vann for å få slokket brannen, sier politibetjent Vegard Rotevatn ved Laksevåg lensmannskontor.

Brannfolkene var fredag formiddag i ferd med å strekke ledninger til et vann 600 meter nedenfor brannstedet. Etter det bt.no får opplyst, kommer brannen til å ulme i flere døgn.

Det er ikke mulig å gå inn i bygningen med maskiner, ettersom taket kan falle ned.

Naboene tilbake

Evakuerte naboer til brannstedet har fått beskjed om at de kan flytte inn igjen. Det skal være helt trygt å oppholde seg i nærheten av brannstedet i dag, opplyser politiet til bt.no.

Tykk, svart røyk veltet ut fra taket da Bergens Tidende ankom Drotningsvik torsdag kveld. Store brannmannskaper var på stedet og røykdykkere gjorde seg klare til å gå inn.

Klokken 21 hadde flammene brent seg gjennom taket. Tre timer senere var flammene mindre, og brannen var konsentrert til den vestre delen av bygget.

— Brannen er under kontroll på den måten at den ikke vil spre seg, men det vil ta lang tid å slokke. Vi venter på at taket skal kollapse, noe som vil forårsake kraftig gnistregn. Derfor holder vi sperringene fortsatt, sa operasjonsleder Sven Johannesen til bt.no i 21.30-tiden.

Kontrollert

Klokken 22.45 opplyste operasjonsleder Svein Bruarøy at brannvesenet ikke ville forsøke å slokke brannen.

— Brannvesenet vil la det brenne ut, en såkalt kontrollert nedbrenning, sier han.

Skadestedsleder Roger Lefdal understreker at det ikke er kjemikalier i bygningen som brenner, men han kan likevel ikke utelukke farlige gasser i røyken.

– Så langt er det ingenting som tyder på dette, men vi er føre var og evakuerer 10-12 boliger i nærheten, sier Lefdal.

På grunn av gunstig vindretning viste det seg senere at det ikke var nødvendig å evakuere så mange.

Sorteringsanlegget er fullt av papp, plast, metallbokser og annet avfall. Det er foreløpig for tidlig å si noe om hvordan brannen har startet.

– Det får vi komme tilbake til. Nå konsentrerer vi oss om slukkingen, sier skadestedslederen.

Storutrykning

Brannen ble meldt i 18.40-tiden. Brannvesenet opplyser til bt.no at alle tilgjengelige styrker ble sendt til brannen. I tillegg ble ti mann kalt inn på ekstravakt.

Bygningen skal være et gjenvinningsanlegg for boss.

— Så vidt vi vet, er det ingen personer inne i bygningen. Det er et bossdepot med veldig mye brennbart materiale. I tillegg er det lastebiler og maskiner inne i bygget som brenner, forteller Johannesen.

Slik så brannen ut i 23-tiden. Brannvesenet vil la det brenne ut i natt. FOTO: BJØRN OTTO AARHEIM
FULL FYR: Brannen hadde i 21-tiden slått igjennom taket. FOTO: BJØRN OTTO AARHEIM
FOTO: BJØRN OTTO AARHEIM
MYE VANN: Brannvesenet trenger mer vann, og var fredag formiddag i ferd med å strekke en ledning til et vann 600 meter unna.
Ane Børhaug
Ane Børhaug
Ane Børhaug