• Ja, vær så snill, kom! sa Kirkens Bymisjon da to kamerater ringte og spurte om de kunne få lage 30 kilo lapskaus til Bergens rusmisbrukere og alkoholikere.

LENE STEIMLER

— Julen er en tung tid for mange, og vi vil prøve å gjøre noe for dem som virkelig har bruk for det, sier Kai Svellingen Flatekvål og Rolf Zimmermann.

Til daglig er de henholdsvis journalist og siviløkonomstudent, men i dag er de kokker og kjøkkensjefer på «Møtestedet» i Hollendergaten mellom klokken 13. og 15.

Stor sponsorglede

Onsdag forrige uke satt de to kameratene og mumlet seg imellom. De fant ut at de hadde lyst til å gjøre noe for å hjelpe noen, og dagen etter ringte de til Kirkens Bymisjon. Da begynte ballen å rulle.

— De ble kjempehappy, så vi begynte å ringe rundt til diverse bedrifter for å skaffe ingredienser til lapskausen. Alt var på plass innen en liten time, sier Flatekvål.

Givergleden blant bedriftene var så stor at det eneste Flatekvål og Zimmermann trengte å punge ut med selv, var transportkostnader og parkering.

Sultne året rundt

I motsetning til i dag er det vanligvis bare kald mat som står på menyen for brukerne på «Møtestedet»'.

— Det er viktig å huske at det er folk rundt oss som trenger hjelp, sier Flatekvål. Nå håper han at bergenserne tar opp stafettpinnen og husker på at folk ikke bare er sultne i romjulen, men også resten av året.

STREKKER UT EN HÅND: Rolf G. Zimmermann (foran t.v.) har fått med seg sin søster Beate Ness (bak t.h.) på lapskaus-teamet, og Kai Svellingen Flatekvål har rekruttert sin egen kone Bente-Line Svellingen Flatekvål. I dag serverer de fire lapskaus på «Møtestedet».<br/>Foto: GIDSKE STARK