• Jeg hadde ikke trodd jeg skulle slippe unna, sier bileieren.

Innehaveren av butikken Decoroom i Bergen la igjen en spesiell beskjed til parkeringsvaktene da han plasserte sin nye bil rett utenfor butikken i Markeveien lørdag.

Med store bokstaver og totalt ti utropstegn er ikke budskapet til å misforstå:

pbot.jpg
JAN OKLUM

« Parkeringsvakt!!! Jeg er fra 1971! Da hadde man ikke parkeringsgebyrer/bot!!! Så fint at du kan gi et hint før vi får bot!!! », står det. LES OGSÅ: Hver dag får 2500 bilister p-bot

Sjelden bil

— Lappen var ment for parkeringsvaktene, ikke Bergens Tidende, sier mannen som ber om å være anonym.

Men han forteller villig vekk om den eksklusive sportsbilen - en restaurert BMW coupe - som det bare finnes et fåtall av.

— Jeg har alltid hatt lyst på en sånn bil. Jeg så den i Bergen for tre år siden, men brukte lang tid på å finne eieren. Jeg fikk kjøpt den for et par måneder siden, sier han.

Han vedgår at det er under 100 meter til nærmeste parkeringshus, men sier at det er første gang han har prøvd metoden.— Jeg har nok av bøter fra før, sier han.

— Jeg trodde ikke at jeg skulle slippe unna, men jeg fikk ikke bot, sier mannen.

Da hadde han flaks. Parkeringsvaktene skrev under forelegg i Markeveien hele 643 ganger i fjor, ifølge tall BT har hentet inn.

Fascinert parkeringssjef

Avdelingsleder Arvid Heggestad i trafikketaten i Bergen kommune kaller beskjeden «fascinerende kreativ» og flirer godt.

— Den var ny, at bilen er fra før parkeringsbøtenes tid. Jeg synes den var god. Men det var nok bøter i 1971 også, selv om det ikke var så mange biler, sier han.

Han har ingen opplysninger om at bileieren fikk forelegg.

— Hvis det var meg, hadde jeg nok ikke sett gjennom fingrene med det, men det var et godt forsøk, sier Heggestad.

Han sier at parkeringsvaktene av og til opplever at noen påberoper seg rett til gratis og ulovlig parkering gjennom lapp på frontruten.

— Lapp-metodikken er sjelden, men det hender vi har tilfeller med nødrett og alvorlig sykdom. Det er vanskelig å vite om det er reelt eller ikke. I de fleste tilfellene vil vi skrive et forelegg, og så frafaller vi det hvis opplysningene stemmer. Det blir skummelt hvis vi skal kjøpe alle lappforklaringer, sier avdelingsleder.

Tips om gode trafikksaker? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

TAR DET MED ET SMIL: Avdelingsleder Arvid Heggestad i trafikketaten i Bergen kommune.
OLE VALAKER