RAGNHILD HOV

Partiet prøver å hente inn tapt oppslutning på meningsmålingene å tjuvstarte valgkampen før sommeren. En gul Mazda cabriolet og et sceneshow med rap-band er trekkplasteret til partiledelsens tredagers turné kysten rundt. I går formiddag nådde showet Torgallmenningen.

Kroppsspråket avslørte at det ikke falt helt naturlig. Men både familieminister Laila Dåvøy, eks-ordfører Kristian Helland og statssekretær Kristin Ravnanger gjorde så godt de kunne, da de prøvde å gire opp stemningen med å veive med armene som om de var på rockeshow.

— Nye toner for oss, innrømmet de lokale partitoppene - som pliktskyldig tilføyde at de stortrivdes med partiets nye valgkampimage.

- Sykemelding ikkesak

— En ikkesak, sa både nestleder Dagrunn Eriksen og Høybråten da de måtte forklare hvordan Eriksen kan reise på valgkampturné når hun er sykepermittert fra Stortinget. Eriksen har vært sykmeldt siden i april.

— Stortingsrepresentanter har ingen aktiv sykemeldingsordning. Jeg er på bedringens vei og har valgt å begynne forsiktig i arbeidslivet igjen med å være med på denne turnéen. Dette er min måte å bidra til et inkluderende arbeidsliv, sa hun.

Formiddagsshowet på Torgallmenningen markerte også starten en valgkampanje til forsvar for kontaktstøtten.

— Kontantstøtten er en viktig symbolsak for oss. Meningsmålinger viser at mer en seks av ti småbarnsfamilier vil beholde den. Vi er bestyrtet over at Arbeiderpartiet vil fjerne støtten, sa partileder Dagfinn Høybråten i et mediamøte tidligere på dagen.

Utvide pappapermisjon

Partiet går også til valg på å utvide pappapermisjonen til 10 uker. Pappapermisjon blir utvidet med en uke fra 1. juli. KrF vil på sikt utvide ordningen ytterligere.

Ordningen skal ikke gå ut over mors permisjon. Men det vil være opp til far om han skal benytte seg av ordningen.

— Vi ønsker å legge opp til en fleksibel ordning, forsikret partileder Høybråten og familieminister Dåvøy i går.

Høybråten benyttet også anledningen til å kritisere Sosialistisk Venstreparti, som har endret sitt syn på bioteknologiloven. Partiet går nå inn for å tillate forskning og gentesting av befruktete egg.

— Jeg er forskrekket over at SV, sa partilederen som antydet at SV løper fra sine standpunkter når partiet får motvind.

VALGKAMP: Ingebrigt Sørfonn som er Hordaland Kristelig Folkepartis toppkandidat startet valgkampen på Torgallmenningen i går. Som drahjelp har han blant annet en Mazda Cabriolet malt opp i «KrF-gul».<br/>Foto: KNUT EGIL WANG