ARNE LUTRO

Varmt blir verre når den friske sommerluften blir stengt ute fra lesesalen. Temperaturmåleren stiger i takt med panikken for en innleveringsfrist som stadig nærmer seg.

September er neste deadline for hovedfagsstudentene på rom 539 ved Institutt for medievitenskap. Inne i det lille rommet sitter ni studenter og gisper etter luft.

Ti års ventetid for frisk luft

En klager over hodepine. Men den største hodepinen ligger nok hos instituttledelsen.

— Vinduet går bare opp noen få centimeter. En bjelke på det gamle BT-bygget sperrer for vinduet. I ti år har studentene her ventet på at vinduet skulle skiftes ut. Men selv etter utallige befaringer og pålegg fra verneombudet skjer det ingenting, sier Åsmund Sjursen.

Som studentenes representant i Fagutvalget ved instituttet har han tatt opp saken flere ganger.

I tillegg er eiendomsavdelingen ved Universitetet i Bergen og instituttets ledelser koblet inn.

I påsken skjedde det endelig noe. Et spesiallaget vindu ble bestilt. Men nå er det vindusleverandøren som svikter de svette hovedfagsstudentene.

Høy temperatur

BT har med termometer. 26 grader viser displayet etter noen minutter i den tunge luften.

— På toppen fungerer ventilasjonssystemet dårlig og er i strid med arbeidsmiljøloven. Heldigvis slipper ikke solen inn i bakgården. Da ville det blitt uutholdelig, sier Åsmund som ellers er fornøyd med fasilitetene på instituttet.

Mens andre er ute og nyter det fine været blir tastetrykkene på rom 539 tyngre og tyngre.

— Her er full trøkk hele sommeren. Ti til tolv arbeidstimer er ikke unormalt så tett oppunder innleveringsfristen. Dårlig luft kan påvirke arbeidstempoet og det har vi ikke tid til, sier Åsmund.

SOL UTE, VARMT INNE: På rom 539 ved institutt for medievitenskap sitter ni hovedfagsstudenter og gisper etter luft. Vinduet går ikke opp og ventilasjonsanlegget er for dårlig. Kjartan Aasebø (til v.) har fått nok og stikker. Daniel Ogweno (midten) og Ragnar Eggesvik (til h.) holder ut litt til.<p/>FOTO: PAUL S. AMUNDSEN