— Dette er kjempeflott, sier ordfører i Etne kommune, Sigve Sørheim, til bt.no.

Ifølge CNN/Budget Travel er han ordfører i kommunen med en av de ti vakreste fosser i verden. Det tror ordføreren tror kan gi effekter for turismen i kommunen.

— Vi bruker fossen når vi presenterer kommunen og i reiselivssammenheng. Den er populær blant turistene, og jeg håper dette vil få betydning for turismen. De som reiser rundt i verden, merker vel seg slike ting, sier han.

I kåringen står det at Langfoss skiller seg fra andre fosser ved at den er i kontakt med fjellveggen hele veien ned til Åkrafjorden. Kombinasjonen av høyde og bredde gjør fossen imponerende, selv om den ikke er Norges største. I tillegg beskrives den vakre naturen rundt fossen i kåringen.

For tre år siden startet kommunen et reiselivsprosjekt «Åkrafjord oppleving». Turistene kan blant annet se fossen fra båt i fjorden. Men ordføreren foretrekker å oppleve den på nært hold.

— Fossen er fantastisk flott, og fra fjorden får du hele synet. Men det fineste er å gå langs den. Jeg er selv bonde i det sivile og har hatt sauer i fjellet. Jeg har derfor gått opp langs fossen mange ganger. På toppen er det en fantastisk og unik natur. Det er tungt å gå, men en voldsom opplevelse jeg kan anbefale, sier Sørheim.

Langfoss, som er helårsvernet, har et totalfall på 612 meter og er Norges femte høyeste foss.