Hun benyttet siste sjanse til å gå på vinmonopolet før 17. mai i formiddag.

— Jeg hadde ikke forventet så mye kø nå. Dette var overraskende, sier Alette Hjelmeland.

Ifølge Vinmonopolet har det vært stor pågang allerede før lunsj.

— Det er en travel dag i dag. Det har vært et skikkelig trykk helt siden vi åpnet. Vi har hyret inn ekstrabemanning for at køen skal gå så fort som mulig, sier nestleder Tor Reigstad ved Vinmonopolet i Valkendordsgaten.

Han forteller at de merker en økning i salg av musserende vin, hvitvin og akevitt nå før pinsehelgen og 17. mai.

— Det går alltid en del kartongvin i høytidene. Det er praktisk og greit. Det er vanlig at det går mer hvitvin når sommeren kommer. Til 17. mai kjøper folk gjerne noe sprudlende å ha i glasset. Vi merker også en økning i salget av akevitt. Folk skal ha det til spekematen, sier Reigstad.

<b>STOR PÅGANG:</b>Nestleder Tor Reigstad ved Vinmonopolet i Valkendorfsgaten merker at det er økt salg av hvitvin og akevitt før 17. mai. FOTO: ANE BØRHAUG
<b>KØ:</b> Alette Hjelmeland ble overrasket da hun så hvor lang køen på Vinmonopolet var allerede i formiddag. FOTO: ANE BØRHAUG
<b>TIDLIG UTE:</b> Øyvind Simonsen var tidlig ute på polet i formiddag. - Men det er kø her allerede. Det kommer nok til å bli enda verre senere i dag, sier han. Han kjøpte hvitvin på kartong og akevitt til pinsen og 17. mai.
ANE BØRHAUG