SISTE: Klokken 20.20 forteller trafikkoperatør Tore Tysse at trafikken flyter greit i begge retninger. — Men køen sto til omtrent kvart på åtte i kveld. Det er en veldig trafikert vei, så det er veldig uheldig at det skjer på den tiden det skjedde, sier Tysse.

Årsaken til køen er et sprengningsarbeid i området som gikk feil omtrent klokke 13.30 onsdag. Store blokker havnet i veien, og sperret for trafikken. Først klokken 18.20 var steinene ryddet bort fra veibanen.

Kom ikke frem til pasienter

Lange køer på E39 onsdag førte til at ambulanser ikke kom frem til pasientene, forteller operasjonsleder i Hordalandpolitidistrikt, Jan-Tore Heggholmen.

— Veien har vært stengt i begge retninger. Dette har fåttkonsekvenser for pasienter som må fraktes med ambulanse.

At politiet hjelper AMK på denne måten er ytterstuvanlig, ifølge Heggholmen.

— Vi har prøvd å rydde litt i trafikken i Nordre Åsane.Folk er helt desperate, og har forsøkt å kjøre på gang- og sykkeveier.

Politiet har forsøkt å lage luker i veien, slik atutrykningskjøretøy kan komme forbi.

— Nå følger en patrulje en privatbil til Åsane, der enambulanse venter på dem. Ambulansen kom seg ikke frem på grunn av køen.

Oppretter sak

Det skal ikke ha vært fare for at steinene kunne treffe mennesker, men politiet har likevel opprettet sak etter hendelsen.

Steiner på størrelse med en liten buss ble observert i veien.

Før mannskap kunne fjerne stein i veien, måtte de rydde i fjellsiden, der det fremdeles hang løse steiner etter sprengingsuhellet. Når de så skulle gå løs på steinene i veien, måtte de først deles opp i mindre biter, før de kunne fraktes bort.

Tre timer på halvannen mil

Hildegunn Kvamme-Duesund (22) er en mange som har stått bom fast i trafikken i dag.

TRE TIMER I KØ: Hildegunn Kvamme-Duesund (22) er ikke særlig glad i kø. I dag har hun stått i tre timer i kø. - En tålmodighetsprøve, sier hun.

— Jeg har brukt 3 timer fra Åsane til Knarvik. Det er en tålmodighetsprøve. Køer er omtrent det verste jeg vet, sier 22-åringen.

Det var først i Hordvik at hun merket at det begynte å gå ekstremt sakte fremover.

— På et punkt sto vi dønn fast i et helt kvarter. Ellers har det gått sånn et par meter om gangen, forteller hun.

STILLESTÅENDE: Onsdag ettermiddag er det lange køer på Nordhordlandsbroen. Bildet er fra Statens vegvesens webkamera i retning nord-vest.
STATENS VEGVESEN
KØ: Onsdag ettermiddag er det lange køer på Nordhordlandsbroen.
2211-tipser