Det store nyttårsnedfarten fra fjellet er godt i gang, og Statens vegvesen ber folk forberede seg på køer.

— Det er mye trafikk hjem fra fjellet i dag. Folk må regne med å stå litt i kø og vente her og der, sånn er det bare på sånne dager, sier Roger Lemme, vaktoperatør ved veitrafikksentralen i Hordaland.

Alle fjellovergangene er åpne og har fine forhold. Unntaket er Hol-Aurland, der det er kolonnekjøring på grunn av smalt brøytet veibane.

Verst er trafikken ned fra Hardangervidda, forteller Lemme.

Lang kø på Brimnes

— Det har begynt å bli en del kø og ventetid på fergesambandet Bruravik-Brimnes, fra Brimnes-siden. Sist jeg snakket med dem var det over 40 minutters ventetid, og jeg vil tro at det har økt nå, sier Lemme i 17-tiden.

Køene begynner allerede ved Fossånatunnelen, vel en kilometer før fergekaien på Brimnes, forteller en BT-tipser som står fast i kø på stedet.

— Vi har kontakt med fergemannskapene. De har en reserveferge, men jeg vet ikke om de har planer om å sette den inn. Det er ikke uvanlig, dette her, og skaper ikke problemer ut over ventingen, sier Lemme.

Han ber folk som har planlagt å kjøre hjem via Brimnes om å vurdere andre strekninger og beregne minst en times ventetid på fergen.

— Vi håper trafikken skal spre seg litt, sier Lemme.

Ingrid Færøyvik, kommunikasjonsdirektør i Fjord1, sier i 17-tiden at det er cirka 40 minutters ventetid på Brimnes, og at folk må regne med å stå over én avgang før de kommer seg om bord.

Tror trafikken avtar

— Jeg har snakket med fergemannskapene, og den trafikkøkningen de hadde i 15-16-tiden i ettermiddag har nå avtatt litt. Det går rimelig greit, men det er litt ventetid, sier Færøyvik.

Fjord1 regner med at trafikken vil avta etter hvert.

— De fleste har nok kjørt tidlig ned på grunn av vær- og føreforhold, sier hun.

Klokken 20 melder veitrafikksentralen at det fortsatt er lange køer ved fergekaien på Brimnes.

— Folk må fremdeles regne med en times ventetid, sier vaktoperatør Tore-André Halland.

Først ved 21-tiden var ventetiden nede i en halv time. Klokken 23 var køene omsider borte, melder veitrafikksentralen.