Trafikkproblemene fredag begynte da en bil fikk motorstopp inne i Fløyfjellstunnelens nordgående løp. Meldingen om motorproblemene kom klokken 15.33, midt i ettermiddagsrushet.

— Tunnelen måtte stenges, og bilen ble tauet ut, sier operasjonsleder Jan Steimler ved Hordaland politidistrikt.

Like etterpå skjedde det en mindre kollisjon ved innløpet av tunnelen. Tunnelen var delvis stengt en kort periode, noe som førte til lange køer.

Tre biler krasjet Klokken 16 ble tunnelen åpnet igjen. Og bare noen få minutter senere krasjet tre biler i hverandre ved inngangen til tunnelens nordgående løp.

— Vi hadde akkurat fått ryddet opp og åpnet tunnelen, da det kom melding om et nytt sammenstøt, sier Steimler.

Den andre kollisjonen ble meldt klokken 16.06, og førte til at ett felt i Fløyfjellstunnelen var stengt i nordgående løp.

— Det var trolig en som ikke var obs på at køen sto. Dette kommer til å få en del ringvirkninger for trafikken, sier Steimler.

En av bilene måtte taues vekk. Tunnelen ble åpnet igjen klokken 16.31.

Krasj på Puddefjordsbroen

Og som om ikke det var nok: Samtidig som det var bom stopp i Fløyfjellstunnelen, krasjet tre biler i hverandre på Puddefjordsbroen. Kollisjonen ble meldt klokken 15.53.

— Det har vært et sammenstøt mellom tre biler også der, sier Steimler.

Ifølge Statens vegvesen sto køen både fra Fyllingsdalen og mot sentrum og fra Danmarks plass mot sentrum. Det sto også stille mot Nygårdstunnelen, fikk bt.no opplyst av Statens vegvesen. Etter det bt.no erfarer sto også køen gjennom Løvstakktunnelen og helt over på Fyllingsdalsiden.

— Det tar nok litt tid før alt dette løser seg opp, sa vaktoperatør Camilla Einarsen i Statens vegvesen ved 16.30-tiden.

Politiet opplyser at ingen personer ble skadet i kollisjonene.

Klokken 18 opplyser Statens vegvesen at køene har løst seg opp og at trafikken glir som normalt.