HANS K. MJELVA

— Noen har stått i snart to og en halv time og ventet på busser i sentrum, fortalte Marte Litlere på trafikktelefonen 177, da BT ringte litt før kl. 18 i går.

Heller ikke da bussen endelig kom, var hjemturen i boks. Mange av bussene var fulle, så det ble ny ventetid i snøslapset.

Men det var ikke bare folk på vei ut av sentrum som ventet. I Fana og på Birkelandsskiftet hadde det også hopet seg opp med folk som ventet på bussen inn mot byen.

En time i tunnel

Dessuten var det store forsinkelser gjennom Fyllingsdalen, på linjene 9, 30, 31, 60 og 90.

— Det har vært temmelig ille. Vi har brukt en time på å forsere Løvstakktunnelen, tre kvarter i Kanalveien, sier trafikkleder Thor Kobbeltvedt i Gaia.

Også på Fjøsangerveien og Storetveitvegen var det lange køer.

— Problemet er biler som seiler og står på tvers av veien. Men det har vært så glatt enkelte plasser at selv busser har hatt vansker med å komme seg ut fra holdeplasser.

Først i åttetiden i går kveld var de fleste bussene i Bergen sentrum i rute.

Måtte gå ut av bussen

At også busser fikk problemer på det glatte føret, merket passasjerene som skulle til byen med 60-bussen gjennom Fyllingsdalen i 17.30-tiden i går. De måtte gå av bussen, like før den begynte å skli nedover de glatte bakkene i Bråtet på Bønes.

Bussjåføren tok ikke sjansen på å ha passasjerene om bord. Hun fikk bussen over i motsatt kjørefelt og kjørte i sneglefart nedover bakken, delvis på fortauet. Trygt nede fikk busspassasjerene komme om bord igjen.

Flere personbiler sto forlatt i bunnen av bakken, mens biler sto i kø og spant utover hele ettermiddagen og kvelden i går. Bare et fåtall var skodd for vinterføret.