Odda-mannen i siste halvdel av 20-årene mistet lappen sommeren 2010.

I februar i år ble han tiltalt for 25-30 enkeltforbrytelser, blant annet uforsvarlig kjøring, narkotikabruk og noe vinningskriminalitet. Saken skal etter planen opp for retten på vårparten.

«På turné»

Men nå, uten førerkort og like før rettssaken, har oddingen vært på ferde igjen.

— Han har vært på «turné». Igjen, sukker politioverbetjent Bjørn Inge Aarsand, etterforskningsleder ved Hardanger lensmannsdistrikt.

Bare i løpet av sist uke rakk Odda-mannen å bli mistenkt for et titall nye, straffbare forhold. Søndag ble han tatt i Odda, mistenkt for å ha kjørt i narkotikarus - uten førerkort. Han er også mistenkt for å ha truet politiet under opphold i politiarresten i Odda, og flere tilfeller av såkalt «pumpestikk». Det vil si å stikke av fra regningen etter bensinfylling.

— Denne gangen har han vært i både Hordaland og Sogn. Under ransaking av mannens bagasje har vi også funnet en ikke ubetydelig mengde narkotika, formentlig anabole steroider. Mandag ettermiddag ransaker vi også mannens bolig, sier Aarsand til bt.no.

- Ser ingen annen utvei

Tirsdag morgen blir karen fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett.

— Vi ber om fengsling på grunn av hyppigheten og alvorligheten i det han driver med. Vi ser ikke noen annen utvei for å stoppe ham. Han er en fare i trafikken, sier påtaleansvarlig jurist, politifullmektig Bernt Dahlsveen.