Turen hjem fra påskeferie ble nok mer strabasiøs enn planlagt for mange Vestlands-bilister. Ved fergeleiet i Lavik ved Sognefjorden var det kaotiske tilstander søndag ettermiddag og kveld. Køen av frustrerte bilister ble etterhvert flere kilometer lang.

Flere timers ventetid — Vi sliter litt i Lavik. For øyeblikket er det mer enn to times ventetid, bekrefter vaktoperatør Eivind Hole i Statens vegvesen overfor bt.no like før klokken 21.00 søndag kveld.

— For enkelte kan denne situasjonen selvfølgelig oppleves som unormal og frustrerende. Dette er ingen god opplevelse, spesielt dersom man reiser med barn, sier Hole.

Vegvesenet forventet at køene skulle avta utover kvelden, men det skjedde ikke. Klokken 22.00 var bt.no i kontakt med bilister som hadde ventet i to og en halv time.

Først nærmere midnatt fikk de siste bilene være med fergen over fjorden til Oppedal. Siste ordinære ferge går fra Lavik klokken 23.30, men sannsynligvis blir det satt inn en ekstra avgang for å få med alle.

Tett og jevn trafikk

Statens vegvesen opplyser at det har vært tett og jevn trafikk hele søndag. Trafikkavviklingen har stort sett gått greit, men noen steder har det vært kødannelser.

Søndag ettermiddag var det nærmest full stopp ved knutepunktet på Trengereid, der E16 fra Voss møter Rv 7 fra Kvamskogen. Her var det saktegående kø i mange timer, og politiet var til stede på Takvam og omdirigerte trafikken.

Vaktoperatør Eivind Hole roser bilistene for eksemplarisk oppførsel.

— Det er tydelig at dette er den store reisedagen i år. Mange har nok gått lei av det dårlige været, og dratt hjem tidligere. Det er sjelden vi har så mye trafikk første påskedag. Men på tross av dette, har vi nesten ikke hatt noen uhell eller ulykker. Det er vi veldig glade for.

Lange køer ved fergesamband

I tillegg til lang ventetid ved fergesambandet Lavik - Oppedal, var det også problemer på fergesambandet over Boknafjorden: E39 Arsvågen - Mortavika. Her måtte de hjemfarende påsketuristene vente flere timer i fergekø søndag kveld.

Tor Arne Fanghol