HILDE KRISTIN STRAND

I lang, lang rekke sto folk bortover kaien ved Bontelabo søndag ettermiddag. Og da en hadde kommet seg om bord, måtte en stå som sild i tønne en stund til.

Anledningen var at Color Line hadde åpen båt. Den tidligere Kiel-fergen M/S Prinsesse Ragnhild begynner å gå i rute fra Bergen kommende onsdag, og de mange fremmøtte var spente på hva som ventet dem.

— Vi kjenner en som jobber om bord, og håper å treffe han. I tillegg blir det spennende å se båten. Vi har tenkt å reise med den, så nå får vi se hva som venter oss, sier Jens Erik Olsen, Tore Vihovde og Berit W.R. De sto langt bak i køen da BT snakket med dem, men rykket sakte, men sikkert fremover.

— Vi hadde ikke ventet så mange mennesker, innrømmer informasjonsdirektør Helge Otto Mathisen i Color Line.

Han regnet med at 5000 mennesker kom til å være innom i løpet av dagen.

— Men hvorfor sender dere en gammel båt til Bergen?

— Dette er en av de største cruisefergene i Norge, og vi har pusset den opp for 100 millioner. Båten er allerede kjent i Tyskland, og vi satser på å bringe nye gjester til Vestlandet, sier Mathisen.

Han mener det er god plass til både Color Line og Fjord Line.

— Det er like mange mennesker i Hordaland og Rogaland som i Oslo og Akershus. Det er seks slike skip i Oslofjorden hver dag, mens det fra Bergen bare går en annenhver dag, sier Mathisen.

Om bord hersket lettere kaos. Både restauranter, lugarer og andre lokaler var åpne for de nysgjerrige. Rundt resepsjonen sto folk som sild i tønne, og en stund slapp ikke nye skuelyste om bord. Først måtte man få på land de som allerede var der.

— Det er litt kaotisk her, men båten ser grei og fin ut, sier Reidun Grønhaug.

Hun og familien ventet en liten halvtime før de slapp om bord.

— Jeg synes denne ser finere ut enn Fjord Line sin, sier Catrine Ludvigsen.

Hun har sikret seg billett allerede på første turen sørover.

— Jeg tror båtene kommer til å utfylle hverandre. Begge har noen avganger der man har tid til å gå i land og handle og noen avganger der man bare er om bord.

LANG, LANG REKKE: Mange skuelystne stilte opp da Color Line inviterte til åpen båt søndag. Det spørs om de hadde regnet med å stå i så lang kø.<br/>Foto: HELGE SKODVIN