Landås skole sliter blant annet med fukt, råte, mugg og dårlig inneklima. Mandag var arbeidstilsynet plass på skolen. Først hadde Bergen kommunale bygg (BKB), representanter fra skolen samt Arbeidstilsynet et lengre møte. Deretter gikk de på befaring.

BKB har gjennomført en rekke tiltak for å forbedre tilstanden på skolen.

— Vi har tatt kontroll over problemene med fuktighet og drenering og laget en omfattende handlingsplan, sier leder for BKB, Per Gjesdahl til bt.no under befaringen.

Skal fortsatt vurdere

Rektor Børje Hellander uttrykte sin bekymring over forholdene i BT forrige uke.

— Jeg håper de siste utbedringene er nok, og jeg er mer beroliget nå enn forrige uke. Men noen må si til meg at man ikke blir syke av å være her. Det er viktig for meg å kunne si til foreldre og elever, sier rektor Børje Hellander.

Det svaret kunne ikke rektoren og resten av skolen få i går. Svaret kommer sannsynligvis ikke før etter en ekstern evaluering av skolen er klar. Den kommer den 17.oktober.

— Det blir nok ikke noen avklaring før etter dette, sier kommunaldirektør Anne-Marit Presterud.

Kan stenges

Hun sier at kommunen som arbeidsgiver ser veldig alvorlig på dette.

— Vi er veldig opptatt av at det skal være et godt inneklima på skolen.

Inspektør Petter Flo fra Arbeidstilsynet gikk gjennom en rekke merknader som er kommet på inneklimaet til skolen på mandagens inspeksjonsrunde. Han setter døren ørlite på gløtt for at skolen kan risikere å måtte stenge etter at de har gjort ferdig runden sin.

Senere i dag skal nemlig Arbeidstilsynet i møte med kommunehelsetjenesten.

— Jeg vil ikke si noe absolutt sikkert. Dette kommer an på hvordan vi konkluderer i dag. Dersom det ikke foreligger noe tvil om at skolen bør stenges, så kan vi ta beslutningen før den eksterne rapporten kommer, sier Flo.