Kaken er en modell av skolen, laget i riktige proporsjoner. Den har en størrelse på rundt 8 kvadratmeter. Jorge Brito er lærerassistent og IKT-ansvarlig på Landås barneskole. Han brukte tre dager og en del av to netter på å lage kjempekaken. Lærerassistent Grethe Rokkones hjalp ham med prosjektet.

Taket er laget av vafler påmalt rød konditorfarge. 4 kilo kokosmasse måtte til for å få lagt snø på skoleplassene. Røde og grønne seigmenn var plassert rundt på plassene mellom bygningene.

Klasse for klasse fikk de 350 elevene beskue det kulinariske kunstverket i formiddag. Men det var først etter strenge formaninger fra lærerne om ”alle holder hendene på ryggen” og ”ingen plukking på kaken” at de fikk slippe tett inn på herligheten.

– Kjempeflott, var elevenes unisone dom. Senere på dagen fikk de spise kaken. Til ære for kakekunstneren, som opprinnelig kommer fra Chile, fremførte de jubileumssangen som Cecilie Abrahamsen har skrevet. Elevene hadde lært sangen utenatt og skal fremføre den på skolens jubileumsrevy onsdag og fredag denne uken.

I dag var det nøyaktig 50 år siden de første elevene kom fra Fridalen skole for å ta Landås skole i bruk. I årene etter krigen var det en enorm boligbygging på Landås. Fridalen skole hadde i 1953 hele 1.700 elever og det var planlagt en utvidelse av skolen. Men i stedet ble Landås skole bygget.

RUNE NIELSEN
RUNE NIELSEN