HEIDI RYSTE

— Jeg trodde ikke det var mulig og måtte sjekke i boken flere ganger, sier bonde Tim Igelkjøn fra Åsane.

- Aldri hørt om

I går fikk en av sauene hans to lam. Ikke noe uvanlig i det, bortsett fra at den allerede hadde et 34 dager gammelt lam. Det skal ikke være mulig at en sau får lam mer enn en gang om året.

— Kroppen må ha trodd at sauen ikke var drektig, slik at den fortsatte og produsere egg, sier Igelkjøn om den uvanlige hendelsen.

Også veterinær Eva Kristin Lunde har problemer med å tro at sauen kan ha lammet to ganger på litt over en måned.

— Er dette noe slags skjult kamera? Det høres uhyre spesielt ut. Noe sånt har jeg aldri hørt om før, sier Lunde som er veterinær ved Osøyro dyreklinikk.

Slipper slakting

Hos Tim Igelkjøn aner de tre lammene og moren lite om hvor unike de er. De to minste får melk av moren, mens det eldste lammet bare får være i nærheten.

— Moren vet at det er hennes lam, men lar det ikke få melk. Naturen er innretta slik at når det kommer nye lam, sparer moren melken til dem, sier Igelkjøn.

Dermed blir det melk på flaske for eldstemann. Moren kan imidlertid prise seg lykkelige for tvillingene hun egentlig ikke skulle kunne få.

— Jeg var egentlig forbannet på at en så stor sau ikke fikk mer enn et lite lam, og hadde tenkt å sende henne til slakting. Men nå har hun ordnet opp, sier Igelkjøn.

Sauen får dermed leve videre, men to lamminger til neste år tviler Igelkjøn på at det blir.

— Nei, det går jeg ut fra er noe du bare opplever en gang.