• Jeg så at grunnen rundt bygget begynte å bli ustabil, sier daglig leder.

Rett før klokken 12.30 melder brannvesenet at de er på vei til Brekke i Instefjord i Gulen.

— Et lakseslakteri blir evakuert på grunn av ustabil grunn, melder de på twitter.

- Det er ikke behagelig

Daglig leder ved Slakteriet Brekke AS, Knut Strømsnes, sier at all produksjon er lagt ned og at han har evakuert 30 personer fra bygget.

— Det er ikke noe behagelig. Jeg så at grunnen rundt bygget begynte å bli ustabil. Vi ligger helt ved elvekanten, og elven er nå så stor at den går over støpekanten som skjermer oss fra elven, sier Knut Strømsnes.

Han foreteller at brannvesenet nå har stengt broen som går over elven på grunn av den høye vannstanden.

— Fortsetter det å regne, er jeg redd det kan bli verre, sier han og forteller at det bare er fire personer fra ledelsen igjen i bygget.

Bygget er på et par tusen kvadratmeter. Nå venter han at politiet skal komme på plass.

— Så må vi se om dette avtar. Hvis vi ikke kan gjenoppta produksjonen i morgen, må vi destruere ti tonn med fisk, sier han.

Ustabil grunn

Vaktkommandør Torkjell Helleved 110-sentralen i Hordaland, sier at det er eieren selv som har bestemt at bygget skal evakueres.

— De er redd for stabiliteten til bygget. Det går en elv der som graver seg mot bygget, og eier er redd for at den skal grave vekk grunnen, sier Helle.

Brannvesenet i Gulen er på stedet for å se på bygget.

— Vi har ikke fått patruljen frem til stedet ennå. Men brannvesenet sier at det er daglig leder som har evakuert bygget etter at han oppdaget sprekker i bakken, sier Kjersti Eidsnes, operasjonslederi Hordaland politidistrikt.