Sammen med de seksten andre kameratene i russebussgjengen Wise Guys, har Sarmadawy snekret sammen en video som skal hjelpe til å hindre voldtekt av russejenter i vår. Sarmadawy mener seksuelle overgrep er mer utbredt blant russ enn i resten av befolkningen.

— Det er noe som skjer veldig ofte. Målet vårt er å senke statistikken, sier russen, og viser til en russejente senest torsdag anmeldte en voldtekt i Skien.

Videoen er en kampanje for mobilappen bsafe. Ved å trykke på en knapp på mobilen, sender appen melding til utvalgte venner i nærheten. Disse får beskjed om hvor du befinner deg, og kan komme til unnsetning om du er i fare.

- Snakker ikke om det

Russen snakker ikke om voldtekt, mener den unge filmskaperen.

— Hvis et voldtektsoffer snakker om det som har skjedd, kan hun bli mobbet. Det fins jo slike folk, sier han.

I videoen følger vi en jente som blir forfulgt av en potensiell voldtektsmann. Etter et trykk på mobilappen, kommer Batman til unnsetning og redder enne. Ved hjelp av videoen, håper russen å oppnå at voldtekt skal bli et større samtaleemne dem imellom.

— Vi kommer til å dele videoen så mye vi kan gjennom Youtube, og vil at folk skal begynne å snakke om den. Da kommer de også automatisk til å snakke om voldtekt, tror Sarmadawy, som drømmer om en fremtid som reklamefilmprodusent.

- Bra at gutter tar tak

Allerede har russegjengen fra Bergen rukket å bli omtalt i blant annet Dagsavisen for videopåfunnet. Etter planen skal videoen slippes i løpet av fredagen.

Redaktør Charlotte Myrbråten i det feministiske tidsskriftet Fett syns det er positivt at guttene har laget filmen.

— Det er veldig bra at det er gutter som tar tak i dette, og at det blir et tema. Kanskje kan det få andre gutter til å reflektere over sine egne holdninger når det gjelder voldtekt. Altfor ofte handler voldtektsspørsmålet om hva jenter burde ha gjort eller ikke skulle ha gjort, sier hun.

Myrbråten mener først og fremst en holdningsendring må til for å bidra til færre voldtekter.

— Ingen verdens alarmerende apper kan bidra mer til færre voldtekter enn en holdningsendring. Det er veldig viktig at russen passer på hverandre i en tid preget av mye fest, og hvor det finnes flere som går over streken og ødelegger festen fullstendig for noen jenter. Russejenter opplever ofte overgrep av andre russ eller andre i miljøet - derfor bør det settes fokus på holdningene der; nettopp hos russeguttene. At disse guttene nå har laget denne videoen kan være en start for å sette søkelyset på problemet, sier hun.