Bergen kommune vurderer å anmelde den eller de som like godt laget sitt eget fotgjengerfelt i Skottegaten på Nøstet i Bergen.

— Vi har ikke bestemt oss om vi vil anmelde dette. Det er selvtekt på offentlig vei, men vi vil forsøke å finne ut om de som har utført dette er tilgjengelige. Nå når det har fått så mye oppmerksomhet i media, kan vi kanskje finne ut noe mer om hvem som står bak, sier avdelingsleder i samferdselsetaten i Bergen kommune, Svein Arne Langeland.

Trafikken har økt kraftig i Skottegaten etter at Nøstegaten ble stengt på grunn av byggearbeider tidligere i sommer.

Tilgrising

Sannsynligvis er det noen som synes at et nytt fotgjengerfelt dermed er på sin plass, og har tatt malerkosten i egen hånd. De hvite stripene er malt sirlig og rundt bekkalokket i gaten. Malingen har ikke rukket å tørke før biler har kjørt over stripene, og hvitmalingen er spredd utover gaten.

Langeland var selv i Skottegaten etter å ha blitt gjort oppmerksom på det nye fotgjengerfeltet.

– Det så for så vidt ok ut, og utførelsen er sikkert godt ment, men det er ikke fagfolk som har gjort det. Det så jeg blant annet på tilgrisingen i området rundt, sier Langeland.

Skal fjernes

Fotgjengerfeltet skal fjernes så fort som mulig, sannsynligvis i løpet av kvelden eller morgendagen.

Det er ikke godkjennelse for et fotgjengerfelt i Skottegaten, og den midlertidige trafikkøkningen vil sannsynligvis ikke føre til noen endring på det.

– Jeg kjenner ikke til at det er vurdert. På en sidevei er det vanligvis ikke nok trafikk til et gangfelt, sier Langeland.

så fort som mulig,

- Så ung jente male

TV 2-fotograf Pål Schaathun bor like ved det nye Skottegaten og så at fotgjengerfeltet ble malt.

– Det ble malt natt til lørdag (16. august). Jeg så faktisk en ung jente, hun må ha vært i 22-23 årsalderen, som satt og malte det med en liten kost. Hun hadde på seg kort svart skjørt, men hun var ikke full. Bortsett fra at det er litt grisete, har hun jo egentlig malt ganske fint, sier fotografen til iBergen.no.

Godt tiltak eller bare dumt? Si din mening i kommentarfeltet under!

Valde, Vegar