Steinsland var journalist i en årrekke i Dokument 2. Nå arbeider hun for TV 2 Skole, som ukentlig leverer nyhetssendinger, filminnslag og oppgaver til mange av landets skoler. I tillegg til journalister er pedagoger og lærere med på opplegget.

Etter sommerens terror bestemte TV 2 Skole seg for å lage en ekstrasending som er klar til skolestart i neste uke. Steinsland har ansvaret for å lage innslag for de som begynner i 1.-3. klasse.

— Vi lager en nyhetssending medflere innslag. Der går vi gjennomhendelsene 22.juli, og hva som skjedde etterpå. Det begynner med bomben i regjeringskvartalet. Deretter forteller vi at mannen som sto bak den, dro til Utøya og skjøt ungdommene. Siden ble han tatt av politiet og satt i fengsel. Vilegger vekt på at han ikke kan skade noen lenger. Videre forteller vi om samholdet som oppsto i befolkningen, det stikk motsatte av hva terroristen ønsket, sier Steinsland.

Har datteren i tankene

- Er dette journalistikk?

— Ja, jeg mener det. Fordi vi henvender oss til de minste skolebarna, må vi jobbe veldig bevisst med språket. Tekst og bilde skal fungeresammen, slik at barnaforstår på det nivået de er. Men vi snakker ikke tilgjort.Alle tilbakemeldinger viser at elevene vil ha ekte vare. De forlanger å bli tatt på alvor.

Steinsland er selv mor til en 6-åring og en 14-åring.

— Jeg har ikke latt min datter på seks år få se voksne nyhetssendinger om terrorhandlingene. Det ville ha blitt for vanskelig for henne. Jeg har henne i tankene når jeg nå skal fortelle for denne aldersgruppen, sier Steinsland, som ikke bruker navnet på Anders Behring Breivik i innslaget for de minste.

- Fremtidens undervisning

Oppgaver Kjell Øvre Helland leder TV 2 Skole. Han forteller at de har mellom 50.000 og 60.000 abonnenter blant landets elever.

— Det er jo skolene som er våre kunder. Jeg mener dette er fremtidens undervisning, i og med at vårt tilbud til enhver tid er aktuelt.

I tillegg til et tilbud til de minste elevene, tilbyr TV 2 Skole en pakke til elevene mellom 4.og 7. trinn, en for ungdomstrinnet, en for videregående og en for innvandrere på voksenopplæring.

— De eldste elevene får oppgaver som inkluderer samfunnsfag, historie og norsk. Vi taropp demokrati, lov og rett, for å nevne noe, sier Øvre Helland.

— Det er pedagoger som lager oppgavene og sørger for at de er i samsvar med lærerplanene, legger han til.