Spillefeberen er på stigende kurs. Nærmere 500 ulike spillearrangement skal avvikles når Bergen spillfestival 2005 går av stabelen en uke fra og med lørdag. Sentrum vil forhåpentlig syde av spilleglede. For det er spillegalskap av den positive sorten som nå skal utfoldes.

Først i natt var gigantutgaven av Brannspillet ferdig malt og rigget helt i sørenden av parkeringsplan 2 ved Bergen Storsenter.

— Et slit

— Det er et slit å beregne, male og få det akkurat som vi vil ha det. Nå må vi bare sikre oss at spillet blir brukt mer enn på spillfestivalen, opplyser Frode Weum. Han bøyer seg over kunstgresset og maler nøye de hvite kantlinjene når vi er bortom for å se.

Her kan hver og en alliere seg med Bengt Sæternes, Charlie Miller eller Robbie Winters og skåre mål. Det dreier seg om lidenskap akkurat som det å følge Brann i motgang og medgang er lidenskap. Her kjemper cupfinaleheltene fra i fjor med gullaget fra 1963 om tidenes hjemmeseier.

— 6000 kroner og utallige timer har vi brukt å rigge til denne gigantutgaven av Brannspillet på 24 kvadratmeter. Nå håper vi på suksess, sier Frode Weum som rigger sammen med Halvard Husefest Lunde. 6. august skal spillet testes skikkelig ut på Torgallmenningen.

Nettopp på Torgallmenningen skjer noe av det mest synlige under spillfestivalen, men det er også ventet høy spillestemning på mange av byens kafeer de nærmeste dagene.

Europas største

— Det er slett ikke uten grunn at Bergen arrangere Europas største spillfestival, mener spillfestivalens leder Jan Arild Breistein. Spillemiljøet i byen er aktivt. Bergen Sjakklubb har eksistert i mer enn 100 år og også bridge og biljard har lange tradisjoner. I alt regnværet blomstrer spillegleden.

Alle spillegale kan bare nærme seg Torgallmenningen og melde seg til dyst eller heie fra og med lørdag.

<b>BRANNSPILL: </b>Frode Weum maler kantlinjen på første gigantutgave av Brannspillet.<br/> FOTO: PAUL S. AMUNDSEN