Fredag var siste dagen du kunne kjøpe torsk, lyr og pale der oppe, og ikke minst fiskekakene de laget selv i butikken sin.

— Min far har laget oppskriften basert på sine kunnskaper, og min bestefars, som hadde fiskematbutikk over gaten, forteller Kåre Husebø.

Så da skjønner vi det må ha blitt noen kaker av sorten opp gjennom årene og generasjonene.

Men Kåre, Camilla, Jon og Rigmor har vært så greie å dele oppskriften med kundene sine, og med oss her i avisen, og vi lar den selvsagt gå videre til leserne våre.

Så nå, kjære lesere, er det bare å få båten på sjøen og snøret i bunn, og håpe at det kommer en lyr svømmende og ser det fristende agnet.

Lykke til!

Oppskriften

1250 g fersk filet av lyr (kan ikke være frossen)

Ca 240 g potetmel, avhengig av fisken

Ca 2 ss salt

Løkpulver eller muskatplomme

Spe farsen med h-melk til passe konsistens

En hel masse kjærlighet

Grunnen til at en fiskefarseoppskrift ikke kan være helt eksakt er at bindeevnen i fisken er veldig forskjellig avhengig av hvordan den er behandlet før du mottar den. Hvis fiskefiletene har vært mye i rennende vann går mye bindemiddel ut. Gammel fisk gir også dårlig binding.

Takk for oss

Hilsen Kåre, Camilla, Jon og Rigmor

GJØR DET SELV: Du kan ikke lenger kjøpe de deilige fiskekakene som Kåre Husebø laget i butikkken sin, men han deler sjenerøst oppskriften med oss. ARKIVFOTO: ARNE NILSEN