I fjor sommer fikk hun og de andre beboerne i Ladegårdsgaten 64–75 vite at flere av bygårdene sto i fare for å rase sammen. 15 av leilighetene ble umiddelbart evakuert.

Mandag 25. oktober i år startet rettssaken der alle de 70 beboerne krevde 110 millioner kroner i erstatning fra Bergen kommune. De mente at en vann— og avløpstunnel som kommunen bygde under borettslaget i 1997/98 var skyld i skadene. Beboerne vant, og dersom rettens avgjørelse blir stående, får beboerne ca. 80 milllioner kroner.

— Livet mitt har stått på vent de siste årene. Jeg har hatt økte utgifter, og lånet løper uten at jeg vet hva som skjer. Det skal bli godt å få svar i dag. Det verste er nesten denne dagen, bare gå og vente, sier Eli Herud Sørensen.

Vil starte på ny

Beboerne frykter selvsagt at Bergen kommune anker saken, slik at de må en ny runde i rettsapparatet. Samtlige fikk livet snudd opp ned, da de måtte flytte ut av boligene sine, samtidig som de hadde store boliglån. I dag får de svaret.

— Jeg håper kommunen ikke anker, slik at jeg kan etablere meg på nytt. Dersom vi må gjennom en ny sak, vet jeg ikke hva jeg skal gjøre.

Følg saken på bt.no