Natt til torsdag braste toget i 100 km/t inn i stokken, men denne gangen var lokføreren forberedt og fikk stoppet toget, skriver Drammens Tidende .

Hendelsene har skjedd på samme sted i Modum i Buskerud.

— Dette må det bli slutt på før noe veldig alvorlig skjer. Vi rykket ut med både betjenter fra Modum og hundepatrulje fra Søndre Buskerud politidistrikt, men fant få spor, forteller Linda Rolandsen ved Modum lensmannskontor til Drammens Tidende.

Var oppmerksom

Hun roser lokførereren for å være oppmerksom. - Normalt kjører togene i 100 km/t på strekningen, men klok av skade tok han forholdsregler i går kveld, sier Rolandsen.

Også denne gangen lå stokken på tvers av jernbanelinjen cirka 2-300 meter syd for jernbaneplanovergangen ved Linnerud mellom Åmot og Geithus. Hvor stor stokken var kan ikke politiet fortelle noe om.

Episoden skjedde klokken 21:38 i går kveld.

Politiet ber om hjelp

Selv om politiet har søkt med hund begge gangene har politiet få spor. Nå ber de om publikums hjelp for å få slutt på denne hasardiøse leken, ifølge Drammens Tidende.

— Dersom noen har sett noe, eller vet noe, vil vi gjerne ha publikums hjelp. Vi har ikke mulighet til å overvåke strekningen døgnet rundt og er helt avhengig av mange ører og øyne. Jeg ber også de som har gjort dette om å tenke seg godt om. En slik ”lek” kan føre til en forferdelig ulykke, og dette vil også få svært alvorlige konsekvenser for gjerningspersonen(e), advarer Linda Rolandsen.