— Det var helt uvirkelig. Jeg trodde ikke slikt kunne skje i Bergen, sier Seim.

Hendelsen opprørte politikeren så voldsomt at han vil ta saken opp i bystyret.

— Når mennesker ligger i timevis uten å få hjelp må noe gjøres. Jeg vil ta initiativ til at kommune oppretter en egen hente-tjeneste for å avlaste politiet.

Gikk på krykker

Det var like etter klokken 14 i går den alkoholiserte mannen satte seg ned på en benk i Strandgaten. Etter å ha tømt i seg en flask Vodka falt han i bakken og ble liggende.

Bekymrede bergensere forsøkte å hjelpe mannen på beina, men uten hell. I tillegg til å være svært beruset var stakkaren avhengig av krykker.

Når ingenting annet hjalp, ble politiet kontaktet. Vektere, fotgjengere, ansatte i Strandgatens forretninger ringte og ba om at mannen ble hentet. Samtlige fikk beskjed om at en patrulje skulle komme så fort man hadde anledning.

Men minuttene ble til timer uten at noe skjedde. Tilskuernes bekymring snudde seg etter hvert til forbannelse. Først da kommunetoppen kom forbi, løste situasjonen seg.

— Jeg hadde en ryddig og grei samtale med vakthavende. Han forklarte at de grunnet mannskapsmangel ikke hadde tid til å komme. Jeg foreslo ambulanse eller taxi, men fikk beskjed om at dette kostet penger, og at politiet ikke hadde noe budsjett for dette.

Seim fikk likevel forsikringer om at mannen ville bli plukket opp i løpet av ti minutter. Det løftet holdt politiet.

De kom klokken 16.30.

Må prioritere

— Slikt skal ikke skje. Jeg er helt enig at det er ille at noen ligger to timer på gaten uten å få hjelp.

Det sier vaktsjef ved Hordaland politidistrikt, Rasmus Eikemo.

— Grunnen er at vi på denne tiden av døgnet er midt i et vaktskifte, og derfor mangler folk. Når oppdragene står i kø er vi nødt til å prioritere.

Politiet må daglig rykke ut for å hjelpe overstadig berusede personer, og det er de samme navnene som går igjen. Mannen som i går falt om er blitt kjørt hjem gang på gang i flere tiår.

Vaktsjef Eikemo setter pris på at Seim tar initiativ til at kommunen skal ta større ansvar for byens vanskeligstilte.

— Man har en slik ordning i Oslo. Der kjører kommunens folk rundt og plukker opp berusede personer. Om man hadde opprettet noe lignende i Bergen ville det vært til stor hjelp for politiet.