I ettermiddag presenterte Warloe og gruppelederne i Ap, Frp, SV og Sp avtalen de har blitt enige om. Det var en ydmykende opplesing for Warloe:

n Han beklager at forretningsutvalget ikke ble informert om at byrådet ville stemme for et utsettelsesforslag på generalforsamlingen til Gaia 29. juni.

n Byrådet «ser i ettertid» at forslaget Warloe stemte for hadde premisser som ikke var i samsvar med bystyrets vedtak

n Byrådet forplikter seg til å stemme for fusjon mellom Gaia og HSD i neste Gaia-generalforsamling 17. juli, og ikke på noen alternative forslag

– Denne avtalen gjenreiser demokratiet i Bergen. Nå vet vi at vi kan stole på at byrådet følger viljen til flertallet i bystyret når de har fått pålegg om det, sier Frps gruppeleder Liv Røssland.

Hun ville ikke medgi at hun var lettet over å unngå en situasjon der Frp måtte felle et byråd de stort sett har støttet. I kveld skal bystyregruppen til Frp ha møte for å gjennomgå saken.

Aps gruppeleder Terje Ohnstad har vært hard i sin kritikk av Warloe. Også han var fornøyd med avtalen. Men opposisjonen har ikke lagt helt vekk pisken.

– Vi holder muligheten åpen for å stille mistillitsforslag ved en senere anledning. Nå skal vi drøfte denne saken og se om det finnes grunnlag for mistillit frem til høstens første bystyremøte, sier han.

Dagens konklusjon tilhører kanskje SVs gruppeleder Oddny Miljeteig:

– Warloe har lagt seg pannekakeflat. Da er det ikke nødvendig å rulle ham i tjære og fjør.