Naboene i boligblokken på Ortuflaten hadde i flere uker vært plaget av en svært sjenerende lukt i oppgangen. Lukten skal ha tiltatt veldig siste tiden, og det skal også ha vært unormalt mange fluer i blokken.

Ingen tenkte på at det kunne være liklukt, før en av naboene i går plutselig så sammenheng mellom stanken og det faktum at ingen hadde sett 77-åringen på flere uker.

Naboen kontaktet vaktmesteren, som låste seg inn i leiligheten ved 11-tiden i går formiddag. Der fant han og en kollega 77-åringen liggende død.

Ikke noe kriminelt

— Dødsfallet er dypt tragisk, men det virker å ha vært naturlig. Det er ingenting som tyder på at det ligger kriminelle forhold bak, sier politibetjent Tor Henriksen ved Fyllingsdalen politistasjon.

Ifølge både politiet og naboer, har 77-åringen trolig ligget død i minst en måned.

BT var i går kveld i kontakt med vaktmesteren. Han ønsket ikke å kommentere likfunnet.

— Vaktmesteren hadde en mistanke om hva han ville finne, men noe slikt gjør selvfølgelig sterkt inntrykk på enhver, sier styrelederen i Lyshovden borettslag, Sverre Strømmen.

- Engasjert og godt likt

Den avdøde mannen har angivelig lite familie, og etter det BT kjenner til, har mannen ikke hatt noe særlig kontakt med sine familiemedlemmer de siste årene.

77-åringen hadde heller ikke kontakt med så mange naboer, og skal for det meste ha holdt seg for seg selv. Det skal være årsaken til at ingen har reagert den siste måneden.

— Han gikk på butikken tidlig på morgenen, deretter så vi ham ikke mer. Jeg trodde han var på ferie, forteller en av 77-åringens nærmeste naboer.

Ifølge styreleder Strømmen var mannen godt likt av de andre beboerne på Ortuflaten.

— Avdøde var sterkt engasjert i det som til enhver tid skjer i borettslaget. En slik hendelse gjør inntrykk, også på meg. Jeg kjente ham selv, forteller Sverre Strømmen.

Blir obdusert i dag

Tilfellet fra Ortuflaten er dessverre ikke enestående. I mai i fjor kunne BT fortelle om en 84 år gammel mann som lå død på kjøkkenet sitt i et halvt år før naboene slo alarm.

— Vi har også hatt liknende tilfeller her i borettslaget tidligere, forteller styreleder Strømmen.

Mannskaper arbeidet til langt på kveld i går med å desinfisere 77-åringens leilighet, mens politiet gikk i gang med den tunge oppgaven å varsle mannens familie om det tragiske dødsfallet.

Liket av 77-åringen er fraktet til Gades institutt for obduksjon, noe som er standard prosedyre ved alle uvanlige dødsfall.