— Det avgjørende spørsmålet for oss er å hindre privatisering og konkurranseutsetting ute i Kommune-Norge. Der opplever jeg KrF som et av de mest naturlige partiene å samarbeide med, sier Roar Flåthen til Klassekampen.

Flåthen gjør dermed noe de to forgjengerne Gerd-Liv Valla og Yngve Hågensen ikke gjorde, nemlig å foreslå en utvidelse av det rødgrønne prosjektet med KrF. Men om KrF skal være en aktuell partner i et rødgrønt regjeringsalternativ høsten 2013, er opp til KrF-lederen selv.

— Det er opp til Knut Arild Hareide og hvor han vil sette beina. Jeg opplever ham som en mann med et sosialt blikk, som er enig med LO i mange avgjørende spørsmål, sier Flåthen.

I et forsøk på å isolere Høyre og Fremskrittspartiet politisk har blant annet Trond Giske og Jonas Gahr Støre lenge flørtet med tanken om å ta KrF inn i den rødgrønne alliansen. Tidligere denne uka åpnet for første gang SV for å ta KrF inn i varmen i det rødgrønne utstillingsvinduet Trondheim.

Venstre inngår nå et forpliktende samarbeid med Frp i sju av landets ti største kommuner, og det er derfor ikke aktuelt for LO å åpne for et samarbeid med partiet.