Politiet fikk melding om episoden klokken 16.43.

— Skansen bataljon har fått kastet isposer i hodet under marsjering, opplyser operasjonsleder Inger Myrtvedt ved Hordaland politidistrikt.

- Barnslig og patetisk

Morten Lygresten er sjef i Skansen bataljon. Han reagerer kraftig på angrepet.

— Det er tragisk at vi skal oppleve et sånt angrep. Det er barnslig og patetisk, sier han.

Posene med vann og isbiter ble kastet ned fra et vindu høyt oppe fra en bygning på Vetrildsallmenningen da guttene fra Skansens bataljon marsjerte forbi lørdag ettermiddag.

— Jeg tror de prøvde å treffe trommene, for det er dem de pleier å irritere seg over. Heldigvis var de dårlige til å kaste, sier Morten Lygresten til bt.no.

Flere gutter truffet

Det var 42 gutter som stilte på linje for Skansens bataljon i dag.

— Flere av guttene ble truffet av vannposene. Noen av de minste var på gråten da de ble hentet av foreldrene, forteller slager John Andre Andersen til bt.no.

— Vi valgte å gå opp for å konfrontere dem som kastet på oss. Vi ringte på døren til huset, men de ville ikke åpne. Derfor ringte vi politiet og de kom med én gang, forteller Skansen-sjefen.

Ikke studenter

Politifolkene som kom tok noen alvorsord med isposekasterne. Det viste seg at de ikke var studenter fra Østlandet, slik som buekorpsguttene trodde. De angrende synderne var to gutter i 12-årsalderen.

— Dette er rampestreker. De var veldig lei seg for det de hadde gjort og de har lovet at de aldri skal gjøre det igjen, fortalte en politikvinne etter hun hadde snakket med vannkasterne.