To menn i begynnelsen av 20-årene sitter fengslet, siktet for i fellesskap å ha voldtatt en jevnaldrende, kvinnelig UiB-student.

Politiet beskriver voldtekten som grov.

03.15, natt til søndag 19. august: To menn møter en kvinne på McDonalds ved Torgallmenningen.

De veiver med armene og går frem og tilbake rundt henne. De fremstår som utagerende.

LES OGSÅ:

Kvinnen har på seg et dyrekostyme, og hun har tidligere på kvelden deltatt på et fadderukearrangement.

Et kvarter senere, cirka klokken 03.30, spaserer de tre opp til Den Nationale Scene (DNS), rundt 150 meter fra McDonalds.

Sperrer kvinnen inne

Der blir de festet til videofilm av flere av DNS sine fire overvåkingskameraer.

Først ved teaterets lasterampe, som ligger på baksiden av bygget.Opptakene herfra viser tydelig at kvinnen ikke lenger ønsker å oppholde seg med de to siktede mennene.

Hun prøver flere ganger å komme seg unna, men blir rett og slett sperret inne ved at mennene holder armene ut fra kroppen.

Så tar den ene siktede tak i kvinnen og tvinger henne rundt hushjørnet, før de forsvinner ut av bildet.

Men kameraet som står fastmontert på veggen over trappen hvor voldtekten skal ha funnet sted, fanger opp det som skjer videre.

Bilder fra dette kameraet viser tre personer i bunnen av trappen. Dette er de to voldtektssiktede mennene og den kvinnelige studenten.

Den ene meldte seg

Manglende belysning og stummende mørke gjør det vanskelig å fastslå nøyaktig hva som skjer i trappen.

Men det skal etter det bt.no får opplyst, fremstå som sikkert at kvinnen ikke samtykker.

bt.no får opplyst at kvinnen på dette tidspunktet er delvis naken på underkroppen mens hun blir utsatt for det som ser ut som et overgrep.

Senere samme natt oppsøker kvinnen voldtektsmottaket ved Bergen legevakt. Der blir det sikret det som kan være biologiske spor fra de antatte gjerningsmennene.

Klokken ni i går morges besøkte den ene av de to mennene Bergen sentrum politistasjon med sin forsvarer, Kaj Wigum.

En halvtime senere ble han pågrepet og siktet for voldtekt. Klokken 13.30 pågrep politiet den andre mannen.

De to mennene skal være bekjente av hverandre, men er ikke nære venner.

Ikke kjenninger av politiet

Rigmor Isehaug, leder ved vold— og sedelighetsseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon, vil ikke kommentere hva som kommer frem av overvåkingsbildene.

Hun føler seg imidlertid trygg på at de to mennene som vises på DNS sine kameraer, er identiske med de to som ble fanget opp på McDonalds.

Onsdag gikk politiet også ut med detaljerte beskrivelser av de to mennene.

— Vi kjenner oss ganske så sikre på at det er riktige personer. Beskrivelsene og overvåkingsbildene passer med hvordan de ser ut, sier Isehaug.De to mennene vil trolig bli fremstilt for fengsling fredag. Begge er etnisk norske og i begynnelsen av 20-årene.

— Ingen av dem er kjenninger av politiet fra før, sier Rigmor Isehaug.

Isehaug tror den store medieoppmerksomheten - og at politiet har sagt at de har gode bilder av de to mennene - har vært medvirkende til at den ene mannen valgte å melde seg.

Foruten bildebevisene og det som kan være biologiske spor fra de to siktede, har kriminalteknikere sikret tekniske spor fra selve åstedet.

Politiet vil trolig fortsette med nye avhør torsdag.

HER SKAL VOLDTEKTEN HA SKJEDD: Selve gruppevoldtekten skal ha skjedd i denne trappen, som også ligger i bakkant av bygget. Mennene har fått kvinnen med seg over en avlåst port og tatt henne med nederst i trappen. Overvåkingskameraet filmer det som skjer. Kvinnen hevder hun ble voldtatt her. Bildene viser det som overfor bt.no beskrives som et overgrep.
EIRIK BREKKE