• Han forstår ikke hvordan de har havnet der, sier mannens forsvarer.

En 32 år gammel mann fra Libya ble fredag fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett, etter at han sammen med en annen mann skal ha forsøkt å rane en 90 år gammel kvinne i Bergen sentrum 21. august.

Kvinnen utløste selv trygghetsalarmen etter ransforsøket, og fortalte deretter om hendelsen. De to mennene skal ifølge kvinnen ha dyttet henne bort og tatt seg inn i leiligheten. Kvinnen skal ikke ha blitt fysisk skadet.

Fingeravtrykk i leiligheten

Politiet gikk dagen etter ransforsøket ut med en etterlysning av den libyske mannen. Torsdag ettermiddag ble han pågrepet på gaten.

Det sterkeste beviset mot mannen er så langt fingeravtrykk som ble funnet i kvinnens leilighet i etterkant av hendelsen.

— Det ble gjort funn av fingeravtrykk som stammer fra 32-åringen på kvinnens veske, som lå i leiligheten hennes, sier politiadvokat Trond Eide til BT.

Benekter all kjennskap til saken

Libyeren benekter ifølge sin forsvarer, advokat Steinar Yndestad, all bekjentskap med episoden i august.

— Han hevder han ikke har hatt noe med kvinnen å gjøre, og forstår ikke hvordan fingeravtrykkene hans har havnet der, sier Yndestad.

Ifølge forsvareren hevder mannen å ha vært hjemme med sin kone på tidspunktet da ransforsøket skjedde.

Leter etter ytterligere en person

Politiet jobber også med å få tak i en mann nummer to, som skal ha vært delaktig i ransforsøket på 90-åringen. Eide vil på nåværende tidspunkt ikke gå ut med hvilken informasjon politiet har om vedkommende.

— Jeg vil ikke kommentere hvilke bevis vi har videre, dette på grunn av etterforskningen, sier politiadvokaten. Han la likevel ned påstand om fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud på bakgrunn av faren for bevisforspillelse, hvor av to av dem i isolasjon.

Retten gav Eide medhold i påstanden med unntak av isolasjon. Den siktede mannen bad selv om to ukers betenkningstid for avgjørelsen.