— Vi har salg to ganger i året. Da er det skikkelig salg, ikke slikt proformasalg som mange av kjedene opererer med for å få ut varene, sier Bjørn-Emil Riis.

Han har god grunn til å slå seg på brystet den første virkedagen etter nyttårshelgen. Det vrimler av kvinner i butikken hans på Smørsbroen. Allerede da han åpnet dørene klokken syv om morgenen sto kunder utenfor og ventet.

- Ikke mye å tjene

Likevel mener Bjørn-Emil Riis at det ikke er særlig mange penger å tjene på salget.

— Det er ikke salget vi overlever på. Vi gir jo nesten vekk varene. Men vi vil gjerne gi folk litt brød og sirkus. Da får vi heller spise i oss noen tapte kroner, sier han.

En jakke til 300 eller 500 kroner, som ellers koster et par tusenlapper, var et av de beste kuppene kundene kunne gjøre i går.

Menn er det nesten ingen av mellom kjole-stativene. De har fått sin egen lille krok der betjeningen har lagt ut bil- og båtblader.

— Der kan mennene sitte og gjøre seg klar til å betale, spøker Bjørn-Emil Riis.

På snopetur

BT treffer kunde Elna Posner på ivrig jakt i stativet med selskapsklær til halv pris.

— Jeg er på snopetur, forklarer hun.

Men hun har ikke funnet noe ennå.

— Egentlig vil jeg ikke ha selskapstøy. Jeg vil heller ha noe til hverdagen. Det tøyet blir jo mest slitt, sier Elna Posner, før hun leter videre, altfor varm i pelskåpen som egentlig er beregnet til bruk i kuldegradene ute.

STUDERER PRISEN: Elna Posner er på snopetur i klesbutikken. Hun har pengene klar i tilfelle hun finner rett plass til riktig pris.<p/>Foto: EIRIK BREKKE