Den 8. januar 2001 startet de bemanningsbyrået Bemex AS. Etter åtte måneders effektiv drift kan de vise til en omsetning på 12-13 millioner kroner og en driftsmargin på 12-13 prosent.

Tøffe, men forsiktige

Begge er opptatt av å kjøre et forsiktig løp. Derfor billige Telenor-møbler, og derfor tok de heller ikke ut lønn den første tiden.

Nina Haaland og Anne Bull Øvrevik Johannessen eier Bemex AS på 50/50-basis. De har 20 års erfaring i bransjen og har jobbet sammen i en årrekke.

— Det ville vært synd om vi som 80-åringer skulle sitte på pleiehjem og angre på at vi ikke hadde satset da vi hadde anledningen. Derfor hoppet vi uti på dypt vann, og vi angrer ikke et sekund. Vi har hatt et utrolig spennende år. Vi har stått på og har jobbet og jobbet, og har fått det til, sier de to bedriftsetablererne til Bergens Tidende.

Optimister

De er begge optimistiske med tanke på fremtiden. Da de startet, var målet første år å formidle jobber til 60-70 arbeidstakere. Resultatet så langt er over 150, og målet for inneværende år er det dobbelte.

— Det skal vi klare, sier de to.

Over halvparten av dem de har formidlet jobber til har senere fått fast ansettelse.

Til å holde styr på virksomheten har de ansatt Cecilie Thiis Lofstad som kundekonsulent og Vibeke Kaland Lien som administrasjonskoordinator. Innen året planlegger Nina Haaland og Anne Bull Øvrevik Johannessen minst en nyansettelse.

Ansetter folk etter kvalifikasjoner

— Det er vel på tide med en mann i huset nå, men her ansettes folk etter sine kvalifikasjoner, ikke etter kjønn, så vi får se hva som dukker opp, ler Nina Haaland. Hun er daglig leder av Bemex AS, mens Anne Bull Øvrevik Johannessen er markedssjef.

De vil gjerne vokse, men det skal skje på en betryggende måte og i takt med den økonomiske bæreevnen og gjennom god planlegging.

Jenter mer nøkterne enn gutter

De tror at kvinner gjennomgående er mer nøkterne enn menn. De har imidlertid ingenting å klage på når det gjelder deres egne menn. Begge er gift og har fått god støtte og oppmuntring fra mennene sine.

Bemex AS formidler bemanningsløsninger til en rekke bransjer, faktisk det meste. Spesialiteten er utleie av personell innen administrative/tekniske fagområder, industri og lager/produksjonsvirksomhet. De har inntil nå holdt seg unna helsevesenet og kantine- og butikkdrift. De har ennå ikke formidlet en topplederjobb, men mange på mellomlederplanet.

STARTET BEMANNINGSBYRÅ: Anne Bull Øvrevik Johannessen (til v.) og Nina Haaland hoppet på dypt vann da de satset på etablering av bemanningsbyrået Bemex AS. Inntil nå har satsingen vært en suksess, uten at det har gått de to jentene til hodet.
Foto: Helge Sunde