Et enstemming styre ville ha Anne Kverneland Bogsnes som administrerende direktør i Helse Bergen HF. Hun er i dag administrerende direktør for Rolls-Royce Marine AS Foundry Bergen, og avtroppende styreleder for Helse Vest.

Siden desember i fjor har stillingen vært utlyst flere ganger. Men det er bare en knapp uke siden Kverneland Bogsnes sendte inn sin søknad.

— Strategisk og systematisk

— Hun er den klart beste av de kandidatene vi har vurdert, sier styreleder i Helse Bergen HF, Margareth Øvrum, til BT.

— Hun er en praktisk og god leder, strategisk og systematisk, og har en god evne til å få med seg folk. Og hun har vært flink til å gjennomføre omstillingsprosesser der hun har vært før.

— Men virker hun samlende for de mange faggruppene ved Haukeland?

— Ja. Det er jeg helt overbevist om, svarer Øvrum.

Haugland får sentral posisjon

Den nye sjefen for Bergens største arbeidsplass er utdannet bedriftsøkonom fra BI, og har gjennomført en rekke lederutviklingsprogram, blant annet ved Stanford University i USA. Kverneland Bogsnes har også hatt en rekke tunge styreverv i norsk næringsliv.

Styret kunne velge mellom 23 søkere, blant dem tidligere Haukeland-direktør Egil H. Haugland, som i dag er konstituert i jobben.

— Haugland kommer til å få en sentral posisjon i helseforetaket i Bergen, men jeg kan ikke utdype dette før over påske. Han besitter mye kompetanse som vi ønsker å benytte oss av videre, sier styreleder Øvrum.

Det lyktest ikke BT å få kontakt med Kverneland Bogsnes torsdag kveld.

BLIR HELSESJEF: Anne Kverneland Bogsnes forlater Rolls Royce for å bli direktør for Helse Bergen HF.
ARKIVFOTO: VEGARD VALDE