ROY HILMAR SVENDSEN LEIF GULLSTEIN

Kvinnen er student ved Høgskolen i Sogn og Fjordane i Førde, og skulle etter planen begynt i utdanningspraksis ved Førde syke— og aldershjem søndag morgen.

— Hun skulle ha begynt klokken 07.30, men møtte aldri opp, forteller politiførstebetjent Dag Øyen ved Sogn og Fjordane politidistrikt til BT.

Ifølge politiet ble 21-åringen sist sett klokken 22.30 lørdag kveld, hjemme i Vieåsen utenfor Førde sentrum.

Sykehuset og Høgskolen valgte å varsle kvinnens familie da hun ikke møtte opp til avtalt tid. Hele morgenen og formiddagen prøvde slektningene forgjeves å få kontakt med kvinnen. Klokken 16.10 i går ettermiddag valgte de å koble inn politiet.

To timer senere ble det satt i gang full leteaksjon i området mellom 21-åringens bolig og arbeidsstedet, en strekning på fem kilometer som går gjennom Førde sentrum. Sent i går kveld deltok 30-40 mannskaper fra Røde Kors og fire hundeekvipasjer fra politiet og Norske Redningshunder i letingen etter kvinnen.

— Vi driver også taktisk etterforskning, for å få avklart hvem hun har kontakt med, og hvilke planer hun hadde. Avhør av pårørende, venner og kolleger foregår parallelt med leteaksjonen, sier Øyen.

— Er det mistanke om at det har skjedd noe kriminelt?

— Det er ingenting som tyder på det, men på dette tidspunktet kan vi selvfølgelig ikke utelukke noe som helst, sier politiførstebetjenten.

Politiet ønsket i går kveld ikke å gå med signalement eller øvrige opplysninger om den savnete, utover hennes alder, og at hun ikke er hjemmehørende i Sogn og Fjordane.

— Dette er en meget stabil jente, så det er urovekkende at hun ikke har møtt på arbeidsplassen til avtalt tid, sier Øyen.