En lastebil havnet i fjorden i Balestrand ved 11.50-tiden tirsdag.

Fire timer senere ble en person funnet død. Politiet bekrefter tirsdag kveld at den omkomne er en 19 år gammel kvinne fra Førde.

Ved 22.50-tiden ble lastebilen hentet opp av fjorden.

Ukjent årsak

Operasjonssentralen i Sogn og Fjordane bekreftet klokken 14.59 at en person er funnet død.

Onsdag morgen kommer ulykkesgruppen til Statens vegvesen til stedet for å bistå politiet.

— Vi vet foreløpig ikke om noe om årsaken. Nå konsentrerer vi oss primært om bilberging, og en mobilkran er ventet i 19-tiden, sa operasjonsleder Einar Vereide i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Sjåføren var alene i kjøretøyet. De pårørende er varslet om dødsulykken.

Under vann

— Lastebilen ligger under vann 10 meter fra land, lød den første meldingen fra alarmsentralen.

Den havnet i sjøen fra fylkesvei 55, om lag to kilometer fra Nessane i Balestrand kommune, i retning mot Høyanger.

Ulykken skjedde på en rett strekning. Lastebilen skal ha lagt autovernet flatt, før den havnet utfor skrenten og i fjorden.

Brannvesen, politi og ambulanser ble sendt til stedet. Dykkere fra brannvesenet i Bergen ble kalt ut, men transporten ble stanset fordi det ville gå raskere å frakte dykkere fra Ålesund.

Luftambulansen som fraktet dykkerne fra Ålesund, måtte imidlertid snu.

Dårlig vær

— Det var for dårlig vær til at de kunne lande, sier operasjonsleder Olaug Holme ved Sogn og Fjordane politidistrikt.

Arbeidsdykkere fra nærområdet hjalp til i mellomtiden. Ved 13-tiden jobbet redningsmannskapene med å få sikret lastebilen slik at den skulle ligge i ro i vannet. Kjøretøyet lå synlig i vannoverflaten nedenfor en skrent.

Litt etter klokken 12.30 ble dykkere fra brannvesenet i Bergen igjen ble kalt ut. De ble plukket opp av et Sea King-helikopter fra Sola. En båt med kran kom også til, ifølge vitner på stedet.

Fylkesveg 55 var stengt ved ulykkesstedet under letingen. Ifølge Roger Nedberge Hille i Vegtrafikksentralen er ikke området noe kjent ulykkespunkt. Det går ofte ras på Nessane om vinteren, men det er ikke kommet meldinger om ras i dag.

— Veien er svingete, men ikke spesielt dårlig, sier Nedberge Hille.

I VANNET: En dykker leter ved lastebilen i fjorden i Balestrand. Vanskelige værforhold gjorde redningsarbeidet vanskelig.
Lars Jonas Pedersen
DYKKET: Brannvesen, politi og ambulanser ble sendt til stedet ble sendt til ulykkesstedet. Mannskapene jobbet ved 13-tiden med å få sikret lastebilen slik at den skulle ligge i ro i vannet. To timer senere bekreftet politiet at de hadde funnet en død person.
Robert Jan Leerink