Nominasjonskomiteen legger frem listeforslaget klokken 13.00 mandag, men er ikke blitt helt enige om alle de fem første plassene.

Statssekretær Per Rune Henriksen topper ikke overraskende listeforslaget. Det oppsto en viss dramatikk rundt skjebnen til Henriksen, da styret i Arbeiderpartiet i Bergen foreslo Jette Christiansen på førsteplass, AUFs Eigil Knutsen på annenplass og Henriksen først på tredjeplass. Men rekkene ble sluttet etter at Christensen og Knutsen var villige til å vike plass for Henriksen.

Gamle travere

Mye tyder på at veteranen Henriksen inntar denne plassen når Hordaland Arbeiderparti nominerer 4. november. Nominasjonskomiteen, under ledelse av Sveinung Valle har i hvert fall levert fra seg sitt første listeforslag der Jette Christensen får annenplassen, Magne Rommetveit tredjeplassen og femteplassen går til Eigil Knutsen.

Christensen og Rommetveit sitter på Stortinget, Christensen som vararepresentant for Per Rune Henriksen, Rommetveit som fast møtende.

Dramaet i Hordaland Aps nominasjon står om fjerdeplassen. Nominasjonskomiteen er delt i to, fire medlemmer vil ha stortingsrepresentant Tove Linnea Brandvik fra Lindås, fire vil ha Aps gruppeleder i fylkestinget, Ruth Grung fra Bergen. Brandvik er vararepresentant for statsråd Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Fire av fem fra Bergen

Skulle Grung vinne over Brandvik, betyr det at fire av de fem første på listen vil være bosatt i Bergen.

Listeforslaget med 22 navn går nå ut til lokallagene i Hordaland, som har frist til 21. september med å komme med innspill. Nominasjonskomiteen skal innen 28. september levere fra seg sin endelige liste til nominasjonskomiteen.

Arbeiderpartiet har i denne perioden fem representanter på Stortinget fra Hordaland. Den siste meningsmålingen Respons Analyse gjorde for BT i august ga Ap fire mandater.

KANDIDAT: Hvor på listen Ruth Grung havner til slutt, var mandag ettermiddag ennå ikke kjent.
PAUL S. AMUNDSEN (arkiv)