Hun er oppgitt over hærverket som rammet butikken i Strandgaten natt til i går. Klokken var rundt tre da naboer hørte glass single. Minst en person skal ha blitt observert løpende fra stedet.

— Det er nok ikke tilfeldig at dette skjer natt til 8. mars. I fjor var det butikken til Beate Uhse lenger borte i gaten det gikk ut over, sier Pettersen til BT, mens en hjelpsom nabo koster glassbiter bort fra fortauet.

- Butikk for kvinner

— Jeg skjønner ikke hva kvinneaktivistene vil oppnå med dette. Det fører bare til at vi får enda flere kunder. Dessuten driver vi en butikk som hovedsakelig har kvinnelige kunder, eller kvinner som kommer sammen med sine partnere, sier Pettersen, idet en eldre mann stiger inn i butikken og sier over skulderen:

— Ja, ja det er åttende mars i dag. Kvinneaktivistene har tidligere klart gitt uttrykk for at de mener butikken bidrar til å forvrenge de unges syn på sex, og at varene som selges i butikken er lemlester kvinnens kropp.

— Vi selger bare helt vanlige ting. Jeg er sikker på at det er ingen som har flere dildoer i skuffen enn kvinneaktivistene, sier Pettersen.

Angrepet før

Fem-seks ganger tidligere har butikken blitt utsatt for hærverk, i form av ruteknusing og tilgrising med maling. Denne gangen var det bare en av ytterrutene det gikk ut over.

— Hadde de ikke blitt oppdaget av naboer, hadde de nok gjort mer. De har tatt med seg både en palle og mursteiner. Dette virker å være nøye planlagt, sier Pettersen.

I går morges jobbet hun iherdig med ryddet opp på fortauet utenfor butikken.

— Lørdag er en av våre beste salgsdager. Da er det spesielt mange par som kommer for å handle, sier Pettersen.

Politiet bekrefter at de har undersøkt hærverket, men at det ikke foretar seg noe mer før det foreligger en formell anmeldelse. Politiet har heller ingen mistenkte.

NYTT HÆRVERK: Daglig leder av sex-butikken Paradise, Vigdis Pettersen, ble møtt av knust glass da hun skulle åpne butikken.<br/>Foto: Vegar Valde