Politiet pågrep i går kveld en 21 år gammel kvinne, mistenkt for å stjålet seks-syv tusen kroner og et Visa-kort fra tre eldre kvinner på Landås, Laksevåg og i Sandviken. 21-åringen mistenkes også for å ha lurt til seg et «lån» på 550 kroner fra en fjerde kvinne, bosatt på Landås. I dette tilfellet la hun igjen falskt navn, og nummer til telefoner som ikke er i bruk.

— 21-åringen ble tatt på bakgrunn av tips og signalement. Hun skal avhøres i formiddag, sier politioverbetjent Siri Doksæter ved tyveriavsnittet i bergenspolitiet.

Se BTV-innslag om tyveriene!

Dømt for lignende forhold

Ifølge Doksæter er 21-åringen tidligere straffedømt, blant for ett lignende forhold for noen år siden.

— Den gangen erkjente hun forholdet, sier Doksæter.

Den unge kvinnen er bosatt i Bergen, men kommer ikke fra byen. I tillegg til tyveriene, er 21-åringen også mistenkt for å ha tatt seg inn til ytterligere fem eldre kvinner, den ene en 98 år gammel dame som sitter i rullestol. Hun skal ikke ha fått med seg noe av verdi fra disse to kvinnene.

- Bør være skeptisk

Kvinnen som har lurt de eldre har dels utgitt seg for å være fra hjemmehjelpen, dels kommet med en historie om at hun er ranet og trenger penger. På den måten har hun klart å komme seg inn til de eldre kvinnene.

— Etter avisoppslagene i dag, er det kommet flere henvendelser fra eldre som ha vært i kontakt med den unge kvinnen. Men så langt vet vi ikke om det er snakk om straffbare forhold knyttet til disse «besøkene», sier Siri Doksæter.

Hun sier at eldre nå kan ta det litt mer med ro, men at de fortsatt bør være skeptiske til fremmede som ikke kan framvise legitimasjon.

Odd Mehus