Tirsdag kveld ved 19.45-tiden mottok flyselskapet Widerøe en bombetrussel mot et av deres fly. Meldingen ble sendt på en chatteside. Flyet sto ved gate på Flesland og skulle til Kristiansund. Boardingen var kommet i gang da meldingen om at det var en bombe i flyet kom. Politiet ble varslet.

Tatt i Sogn og Fjordane

Flyplassen åpnet igjen klokken 21.21, men evakueringen fikk store konsekvenser for både reisende og flyselskap. Samtidig arbeidet politiet for å finne ut hvem som sto bak trusselen.

Politistasjonssjef Morten Ørn.

— Vi pågrep en kvinne tirsdag kveld. Hun har erkjent at hun sto bak trusselen, og funn på telefonen bekrefter at det er korrekt, sier Morten Ørn, sjef ved Bergen Sør politistasjon.

Han opplyser at kvinnen ble pågrepet av politiet i Sogn og Fjordane.

Har tidligere truet lensmannskontor

Lensmann i Førde, Jan Egil Tvinde, sier til BT at kvinnen er tidligere kjent av politiet.

— Hun har blant annet kommet med flere lignende trusselsaker, blant annet mot lensmannskontoret her, sier Tvinde.

Tidligere trusler skal imidlertid ikke ha blitt sett på som reelle. Hva som vil skje denne gangen, er det så langt for tidlig å si.

Det skal ifølge Tvinde ikke ha vært noen form for dramatikk knyttet til pågripelsen.

Fremstilles for fengsling

Ørn forteller til BT at kvinnen, som er fra Norge, ble pågrepet ved 23-tiden tirsdag kveld.

Han ønsker ikke å gå i detaljer om hva som førte politiet til henne.

— Det ble gjort en formidabel innsats på operasjonssentralen tirsdag kveld, og det var flere tråder som førte frem til henne, uten at jeg vil peke på hvilke. Hun har blant annet lignende forhold fra tidligere, sier Ørn.

Det er politiet i Sogn og Fjordane som håndterer den videre etterforskningen, ifølge Ørn.

— Hun erkjenner de faktiske forhold, men ikke straffskyld. Vi mener vilkårene for straff ikke er oppfylt, sier Odd Bovim, kvinnens forsvarer.

- Hvorfor det?

— Det er forhold hos henne som tilsier at hun ikke kan straffes for handlingene. Hun hadde ingen spesiell grunn får å fremme trusselen, og hun gjør ting som er uheldige. Det er helt andre ting enn varetektsfengsling og straff som bær være fokus i denne saken, svarer Bovim.

BT får opplyst at kvinnen torsdag skal fremstilles for varetektsfengsling i Førde.