En 23 år gammel kvinne er skadet etter en paragliderulykke i Voss sentrum, meldte Hordaland politidistrikt på Twitter klokken 10.30 søndag formiddag.

Var under opplæring

Ulykken skal ha skjedd under opplæring. Kvinnen og instruktøren var i ferd med å lande nær en bålplass ved idrettshallen på Vossevangen, da det gikk galt.

BÅLPLASS: Kvinnen traff ifølge politiet et sementrør ved denne bålplassen da hun skulle lande.
RUNE SÆVIG

— Kvinnen traff et sementrør som lå i tilknytning til landingplassen ved idrettshallen på Voss. Hun ble påført skader i blant annet ryggen, sier operasjonsleder Ronny Lenthfør ved Hordaland politidistrikt.

Kvinnen ble kjørt til Voss sykehus. Politiet opplyste først at hun var alvorlig, men ikke livstruende skadet. I en pressemelding opplyser Helse Bergen at kvinnen betegnes som lettere skadet.

Ikke i veko-regi

Den årlige ekstremsportfestivalen Ekstremsportveko åpnes offisielt på Voss i ettermiddag, men det er allerede aktiviteter i gang i forbindelse med festivalen.

Presseansvarlig Sidsel Bjørnseth sier ulykken ikke skjedde i forbindelse med veko, men i forbindelse med et opplegg Voss paragliderklubb holdt.

– Ekstremsportveko startet nå i formiddag, og går som planlagt. Ulykken fører ikke til noen endringer av vårt program, sier Bjørnseth.