Til alt hell kom både mor og de to barna hennes, på to og fem år, fra den dramatiske utforkjøringen uten større fysiske skader. Familien hører til på Stord.

Veien forsvant

Årsaken til utforkjøringen er spesiell: Veien hadde forsvunnet. Et større steinras tok søndag kveld med seg en solid bit av E39, halvannen kilometer nord for Jektevik på Stord. Raset hadde tatt med seg en stor del av hovedveien mellom Leirvik og Sandvikvåg.

Etter det bt.no forstår skal familiens bil ha kjørt rett ut i løse luften, før bilen krasjet ned i et 3-4 meter dypt krater der som veien en gang hadde vært.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 20.31. Ulykken skjedde ved Langenuen, like nord for Jektevik på Stord. Bilen ble liggende opp-ned etter utforkjøringen. Etter raset er E39 nå stengt.

Sendte redningshelikopter

Hovedredningssentralen på Sola ble bedt om å sende et SeaKing redningshelikopter til området, dette for å fungere som luftambulanse. Men helikopteret vendte siden tilbake til Sola, da de skadde ble sendt i ambulanse til Stord sjukehus.

Da bt.no kom til ulykkesstedet ble alle biler stoppet. Ingen fikk nærme seg rasstedet.

— Det er et fire meter dypt hull i vegen. Bilen ligger nå på taket nede i hullet, sier politiførstebetjent Dag Vidar Nordhus.

Han forteller også at 50 meter av veien er vekk.

— De første som kom til rasstedet startet straks med å hjelpe ut ungene. Mens de holdt på med det raste mer av vegen ut, sier politibetjent Kjetil Hauge.

Personell fra Mesta holdt vakt for å hindre at noen gikk inn i området. Mandag kommer Mesta og en geolog for å se nærmere på rasstedet. Vegen blir trolig stengt i minst to dager, opplyser politiet.

På stedet møtte bt.no også gravemaskinsentreprenør Christian Åmyre fra Fosse Maskin og Transport, som for tiden har arbeidet med veien på vegne av Mesta. Han var i full gang med å dirigere trafikken i kveld.

— Veien ligger på en myr. Der har den lagt i 30 år, men nå har vi flyttet på masser og gravd en del, sier Åmyre.

Trafikken blir nå omdirigert via Rv. 545.

Komplisert brudd

Den kvinnelige sjåføren og de to barna ble kjørt i ambulanse til Stord sjukehus.

De to barna ble skrevet ut sent søndag kveld, og er begge helt uskadd. Moren ble sendt til Haukeland Universitetssykehus med et komplisert brudd i en arm.

— Barna ble tatt var på av familien, sier Svein Roald Vikse, politiførstebetjent ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Kvinnen er ikke alvorlig skadd, og tilstanden hennes betegnes av sykehuset som stabil.

<b>RAS:</b> Ulykken skjedde ved Langenuen, nord på Stord. Bilen ble liggende opp-ned etter utforkjøringen. Etter raset er E39 nå stengt. FOTO: LENA VERMEDAL